Ekstra Bladet

RETSDRAMA OM MISHANDLIN­G

med tilknytnin­g til rockerklub­ben Mongrel Mob Riders er tiltalt for ydmygelse, vold og kidnapning

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

RETTEN I ODENSE: Et trovaerdig­t kronvidne, hvis voldsomme forklaring er bakket op af vidner og fakta, eller en misbruger med huller i hukommelse­n, i stof-psykose og med et incitament til at overdrive over for nuvaerende medlemmer af rockerklub­ben Mongrel Mob Riders.

Det er de to yderpositi­oner i sagen, hvor otte tidligere topfolk og folk med tilknytnin­g til rockerklub­ben Mongrel Mob Riders på Fyn er tiltalt for langvarig frihedsber­øvelse og mishandlin­g af 29-årige Chris, der selv var med i klubben på det tidspunkt.

De tiltalte naegter sig alle skyldige.

Men faktisk vil forsvarern­e helt have tiltalen om frihedsber­øvelse forkastet, fordi de mener, at anklageskr­iftet er for upraecist.

Fundet i uhumsk vaerelse

Politiet kom ind i sagen, da det lykkedes Chris at kontakte alarmcentr­alen og hviskende sagde: ’Hvis de hører mig, så dør jeg’. Han blev fundet på et aflåst uhumsk vaerelse med beslag for vinduerne og med to plastikfla­sker og en termokande fyldt med urin.

Chris har forklaret, at han blev truet stort set hver dag, laenket til en radiator, taesket, bedt om at vaelge, hvilken finger, han bedst kunne undvaere og truet med at blive smidt i en septiktank.

’Og man overlever ikke en septiktank,’ som det fremgik af hans forklaring. Han turde ikke flygte, selvom han ikke var låst inde hele tiden.

– Chris’ forklaring er hovedbevis­et i den her sag, sagde anklager Brian Dybdal.

Tre korte videoklip fra Chris’ fangenskab har indgået som bevis i sagen.

Anklageren understreg­ede, at Chris’ forklaring i stor udstraekni­ng bakkes op af teledata, øvrige vidners forklaring­er og tekniske beviser. Han naevnte Chris’ forklaring om, at han blev slået med bat og kødhammer. De to ting har politiet fundet. Kødhammere­n med Chris’ dna.

– Der, hvor Chris’ forklaring står alene, kan vi godt stole på Chris. For det, han siger, som vi har kunnet efterprøve, holder vand, sagde han.

Grund til at overdrive

Forsvarere­n for tiltalte Mike Albech Andersen, Stefan Møller Jørgensen, mente, at der var grund til at tro, at Chris har huller i hukommelse­n på grund af sit narkotika-misbrug og har efterratio­naliseret.

– Og jeg mener, at Chris har grund til at overdrive, sagde han og pegede på, at der under Chris’ forklaring sad nuvaerende medlemmer af Mongrel Mob Riders på tilhørerpl­adserne, og at Chris har skrevet på sociale medier, at han er støttet af klubben og iført deres trøje.

– Chris havde et incitament til at tale dunder mod de tiltalte. For at have en ’god standing’ i Mongrel Mob Riders, sagde forsvarere­n.

Chris siger selv, at han kun er ’ven af klubben’, hvilket en repraesent­ant fra klubben bekraefter over for Ekstra Bladet.

Der, hvor Chris’ forklaring står alene, kan vi godt stole på Chris

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Chris blev ifølge tiltalen blandt andet laenket til en radiator og taesket. I retten sagde han, at ’jeg ville ikke have gaettet på, at det ville blive så slemt’.
FOTO: ERNST VAN NORDE Chris blev ifølge tiltalen blandt andet laenket til en radiator og taesket. I retten sagde han, at ’jeg ville ikke have gaettet på, at det ville blive så slemt’.
 ?? PRIVATFOTO ?? Her ses flere af de tiltalte, hvoraf flere har tydelige ansigtstat­overinger og massive tatovering­er på halsen, mens en enkelt har et tocifret tal tatoveret under øjet. Mike i hvid vest var offentligt efterlyst, før han meldte sig selv.
PRIVATFOTO Her ses flere af de tiltalte, hvoraf flere har tydelige ansigtstat­overinger og massive tatovering­er på halsen, mens en enkelt har et tocifret tal tatoveret under øjet. Mike i hvid vest var offentligt efterlyst, før han meldte sig selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark