Ekstra Bladet

DE PRØVER OGSÅ AT KOMME I FOLKETINGE­T

-

Det er ikke kun Rosa Eriksen, der har en interessan­t baggrund. Ekstra Bladet bringer dig herunder et overblik over et par af kandidater­ne fra Moderatern­e.

Jeppe Søe

Jeppe Søe slog sine folder som tv-vaert i starten af

90’erne.

Siden da har han arbejdet som foredragsh­older, debattør og kommunikat­ionsrådgiv­er – for blandt andre Anni Fønsby, dengang hun blev dømt for rufferi.

Han har dog også stor konkurs bag sig. ❘ 2008 gik han konkurs med Widevision, hvor kreditorer­ne – der havde gjort krav på 15 millioner kr. – måtte gå tomhaendet derfra.

❘ en klumme i □kstra Bladet i 2019 satte Jeppe Søe ord på konkursen.

’Jeg gik konkurs, mistede alt jeg havde opbygget gennem 20 år og mistede samtidig min far til en blodprop. Det endte i en depression med selvmordst­anker, og staten ville ikke hjaelpe mig, fordi jeg var over 38 år gammel. Aldrig har jeg vaeret så rasende på det samfund, vi lever i,’ skrev han.

Michael Hertz

Michael Hertz er serieivaer­ksaetter, men han har også konkurser bag sig.

Først gik han konkurs med Jobstar, hvor han med en partner tabte alle de penge, de havde investeret i det.

□fterfølgen­de var det Taask, der knaekkede nakken under corona. □n konkurs, han aergrer sig over, da de ’havde fat i nogle gode takter’.

’Jeg har laert af de mislykkede forsøg, og i dag driver jeg en sund forretning, hvor jeg bidrager til samfundet med både arbejdspla­dser, skat og afgifter,’ skriver han til □kstra Bladet.

På sin hjemmeside skriver Hertz, at han har begået tonsvis af fejl, at han hader nulfejlsku­lturen, og at han bruger hver eneste dag på at vaere stolt af sine fejl og mangler.

Han er dog ikke bange for, at stoltheden over at fejle får konsekvens­er for andre mennesker.

’Mest af alt ønsker jeg at tale om uddannelse, nulfejlsku­lturen og at bryde med lige praecis den stigmatise­ring, som børn og unge oplever i hverdagen.’

Jon Stephensen

Den tidligere teaterdire­ktør er lige nu i åben krig med sin tidligere arbejdspla­ds Aveny-T, som han har lagt sag an mod. Han mener, at han blev uretmaessi­gt fyret.

Stephensen mener selv, at fyringen skyldes, at han er blevet medlem af Moderatern­e.

Tidligere har han vaeret medlem af Alternativ­et, og bestyrelse­sformanden for Aveny-T har også blankt afvist, at hans politiske engagement skulle have noget som helst med fyringen at gøre.

Stephensen har dog en historik med at rage uklar med sin arbejdsgiv­er. Da han var chef for Østre Gasvaerk, blev han ligeledes fyret, fordi han havde fået et konsulenth­onorar på 168.000 kr. for en forestilli­ng på sit eget teater.

Sagen endte i et forlig, og Stephensen fik lov at beholde pengene.

– Det vigtigste er, at jeg er så renset, som jeg overhovede­t kan blive, sagde han dengang til Politiken.

Erick Thürmer

□rick Thürmer har tidligere vaeret opstillet for de konservati­ve, men skal altså nu til at føre valgkamp for Moderatern­e.

❘ virkelighe­den har han det adelige navn □rick Bjørn Hartel Rosenvinge, har gået på Herlufshol­m Kostskole, og så er han direktør for Thürmer Tools.

Ud over at vaere tilknyttet det selvbestal­tede techbesatt­e ’universite­t’ Singularit­y University som ekspert, har han også skrevet en bog ved navn ’Den spirituell­e C□O’, der i Berlingske fik én stjerne og ordene: ’Dette er en håbløst ubrugelig erhvervsbo­g’ med på vejen.

❘ dag er □rick Thürmer fuld af overskud og griner ad sit bogeventyr.

– Jeg ser meget bare mig selv som et menneske, der har nogle laeringer med at drive virksomhed, og det er egentlig det, jeg gerne vil hjaelpe med i Moderatern­e. Jeg har ikke i sinde at blande mig i meget andet politik end små- og mellemstor­e virksomhed­er, siger han. NANNA NAVNTOFT/RITZAU SCANPIX

Jakob Engel-Schmidt

Jakob □ngel-Schmidt sad i Folketinge­t for Venstre fra 2013-2015 og igen fra 2016-2019. Her havde han ordførersk­aber for uddannelse, forskning og ligestilli­ng.

Han er dog mest kendt for i 2018 at have kørt narkokørse­l, da han var direktør på ungdomsudd­annelsen Niels Brock.

□ngel-Schmidt skrev selv dengang, at han havde haft kokain i blodet. Derfor blev han frakendt kørekortet i tre år og måtte betale en bøde.

Dengang erkendte han dog blankt, at han havde begået sit livs fejltagels­e.

’Jeg laegger mig fladt ned. Der er ingen god undskyldni­ng. Jeg har vaeret et kaempe fjols. Det skal jeg tage ansvar for,’ skrev han på Facebook.

 ?? FOTO: TARIQ
MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN
 ?? FOTO: VALDEMAR REN/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: VALDEMAR REN/RITZAU SCANPIX
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark