Ekstra Bladet

Royal Run 2

LØB FRA PRESSEN: Kronprinse­sse Mary var ikke meget for at tale om Herlufshol­m og skyndte sig videre, da journalist­er forsøgte at stille kritiske spørgsmål

- NANNA BAY MADSEN CAROLINE H. BILSTRUP nbm@eb.dk; cbil@eb.dk

I går formiddag gaestede kronprinse­sse Mary på vegne af Mary Fonden Haslev Idraetseft­erskole, og i den forbindels­e stillede hun kort op for pressen for at komme kritiske spørgsmål om Mary Fonden og kostskolen Herlufshol­m, hvor prins Christian i øjeblikket går, i forkøbet.

– Jeg ved, at der sikkert er nogle, der gerne vil stille spørgsmål til min rolle som forkvinde for Mary Fonden, og til det vil jeg sige, at mobning og vold aldrig er acceptabel­t, og det kan aldrig retfaerdig­gøres, sagde kronprinse­ssen og fortsatte:

Vil bekaempe mobning

– Det skal bekaempes og forebygges. Det var min holdning for 15 år siden, da jeg startede Mary Fonden, og det er også min holdning i dag.

– Vores arbejde i Mary Fonden med at bekaempe og forebygge mobning og vold og at bidrage til skabelse af inkluderen­de faellesska­ber er uaendret. Og vores arbejde fortsaette­r ufortrøden­t. Tak for i dag.

Børnene fortsaette­r

– Hvordan synes De, at Herlufshol­m lever op til Mary Fondens kodeks, spurgte Ekstra Bladets udsendte, men kronprinse­ssen havde ikke lyst til at sige mere, hoppede ind i en bil og forsvandt.

I sidste uge bekraefted­e kongehuset over for Ekstra Bladet, at de mange skandalesa­ger på Herlufshol­m ikke får betydning for prins Christian og prinsesse Isabellas tilknytnin­g til skolen.

– Som det ser ud nu, er der ingen aendringer i forhold til de kongelige børns skolegang, lød det i den forbindels­e fra kongehuset­s kommunikat­ionschef, Lene Balleby.

Prins Christian vil således fortsaette sin skolegang ufortrøden­t, mens prinsesse Isabella efter planen starter på skolen efter sommerferi­en.

Senere på dagen fik Ekstra

Bladet også lejlighed til at spørge kronprins Frederik til hele Herlufshol­m-historien, men der blev ikke svaret.

Afvisning til Royal Run

Ekstra Bladet har flere gange før forsøgt at få kronprinsp­arrets kommentar til, hvorvidt deres børn kan fortsaette med at gå på skolen, blandt andet til Royal Run, hvor kronprins Frederik afviste emnet.

– Det er ikke det, vi skal snakke om i dag, lød det fra kronprinse­n, der fortsatte:

– Vi skal snakke om, at vi er sammen i dag, og taenke på alt det gode, der sker, og al den gode trivsel, som det her løb giver.

Herlufshol­m har pådraget sig massiv kritik efter TV 2-dokumentar­en ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’, hvor mobning, kraenkelse­r og overgreb blev beskrevet som en del af hverdagen for nogle elever. Det førte blandt andet til, at rektor Mikkel Kjellberg blev fyret.

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX ?? Kronprinse­sse Mary var på smuttur til Haslev Idraetseft­erskole, og hun smuttede også fra de kritiske spørgsmål, efter hun havde leveret en indøvet kommentar til pressen.
FOTO: MARTIN SYLVEST/RITZAU SCANPIX Kronprinse­sse Mary var på smuttur til Haslev Idraetseft­erskole, og hun smuttede også fra de kritiske spørgsmål, efter hun havde leveret en indøvet kommentar til pressen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark