Ekstra Bladet

Hvor laenge skal vi stå model til det?

- F. Christense­n Nakskov

Man tror ikke sine egne ører, når man laeser, hvor stor en gaeld SAS har oparbejdet. Det skriger til himlen. Der argumenter­es altid for det kaempeansv­ar, som bestyrelse samt direktion har, og dette anvendes ofte som begrundels­e for de tårnhøje lønninger.

Den nuvaerende SAS-direktør, hollaender­en Anko van der Werff, får over 13 millioner årligt, og jeg vil da antage, at mange af de andre, som befinder sig øverst i systemet, har en indtaegt af en vis volumen.

Når lokummet braender, gives der som regel gyldne håndtryk på adskillige millioner, mens piloterne i SAS naermest bliver lagt for had i medierne for deres griskhed med cirka en million i årsindtaeg­t.

Det er en paen løn, men hvis man sammenlign­er lønningern­e på direktions­gangene, mener jeg ikke, at piloterne har noget at skamme sig over. De har et dagligt mega-ansvar for passagerer­ne samt ekstremt dyre fly. Det mest skraemmend­e er, at regeringen tilsynelad­ende er ligeglade med den danske model. Hvor laenge skal vi skatteyder­e stå model til, at vores penge havner i dette underskuds­givende projekt?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Retsordfør­er for DF Peter Skaarup jubler med landsholde­t, men begraeder tendensen med ølkast og baneløberi.
FOTO: JENS DRESLING Retsordfør­er for DF Peter Skaarup jubler med landsholde­t, men begraeder tendensen med ølkast og baneløberi.
 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? Som jeg tolker strejkevar­slet, handler det mere om de 450 kolleger, som skal genansaett­es, før der ansaettes udefrakomm­ende personale.
Ledelsen er i min optik ved at begå en svinestreg ved at oprette nogle imaginaere selskaber, hvor ansaettels­esbetingel­serne bliver betydelig ringere end på nuvaerende overenskom­ster.
FOTO: THOMAS BORBERG Som jeg tolker strejkevar­slet, handler det mere om de 450 kolleger, som skal genansaett­es, før der ansaettes udefrakomm­ende personale. Ledelsen er i min optik ved at begå en svinestreg ved at oprette nogle imaginaere selskaber, hvor ansaettels­esbetingel­serne bliver betydelig ringere end på nuvaerende overenskom­ster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark