Ekstra Bladet

Ulideligt argument

-

Ifølge en artikel i den venstresno­ede taenketank Cevea dominerer maend stadigvaek debatten.

Og det er ikke godt, for alle skal kunne komme til orde: ’Den offentlige debat skal helst vaere et slags kompas, der viser, hvad befolkning­en er optaget af,’ står der i artiklen.

Og så følger det ulidelige argument, der er ulideligt, fordi det ikke holder vand: Kvinder er mere tilbøjelig­e end maend til at afholde sig fra at deltage i debatten, når tonen er hård.

Mon dog? Det kan godt vaere, at det er, hvad kvinder bruger som forklaring på manglende debataktiv­itet.

Spørgsmåle­t er ’bare’, om ikke de fleste kvinder i deres fritid, fuldstaend­ig forståelig­t og legitimt, prioritere­r cafébesøg, romaner og veninder over sliddet med at saette sig ind i sagerne og efterfølge­nde formulere indlaeg?

I øvrigt må det vaere indholdet og argumentat­ionen, der er afgørende i en tid, hvor ligestilli­ngen har sejret ad helvede til – ikke afsenderen­s køn. Lone Nørgaard Frederiksb­erg

 ?? FOTO: MATHIAS CHRISTENSE­N ?? Lone Nørgaard tror ikke på, at kvinder afholder sig fra at deltage i debatten, fordi tonen er for hård.
FOTO: MATHIAS CHRISTENSE­N Lone Nørgaard tror ikke på, at kvinder afholder sig fra at deltage i debatten, fordi tonen er for hård.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark