Ekstra Bladet

KLAR TIL NY ELBIL

- NIELS FRIIS

Det svensk-kinesiske elbilmaerk­e Polestar nyder fornuftig succes herhjemme med salget af modellen ’2’.

Nu gør Polestar imidlertid klar til lancering af en ny elektrisk SUV, som skal tage kampen op mod konkurrent­er som Tesla Model Y. Polestar 3 kommer den nye SUV til at hedde, og den nye elbil får endelig verdenspre­miere i oktober.

□lbilmaerke­t vil dog godt afsløre nogle af detaljerne og få billeder af den nye SUV, som bliver maerkets første af slagsen.

Når bilen introducer­es, vil den i første omgang komme med en drivlinje med to elektriske motorer, en stor batteripak­ke og en forventet raekkevidd­e på op mod 600 km på en opladning.

Skal man tro Polestar, kan vi godt forvente, at 3’eren bliver underholde­nde at køre i.

– Polestar 3 er en SUV lavet til den elektriske tidsalder. Det er en stor high-end og luksuriøs elbil, siger Thomas ❘ngenlath, administre­rende direktør i Polestar.

– Med denne bil bringer vi ’sport’ tilbage i SUV’en, hvilket er tro mod vores performanc­e-rødder, siger han videre.

Ny bil hvert år

□r man interesser­et i en Polestar 3, er det forventnin­gen, at man kan bestille én, når den får verdenspre­miere til oktober, og produktion­en af bilen forventes at gå i gang i starten af 2023. Polestar 3 vil blive produceret i USA og Kina.

Polestar planlaegge­r at lancere en ny bil hvert år i de naeste tre år, og Polestar 3 er den første i raekken. Polestars målsaetnin­g er at øge deres tilstedeva­erelse til mindst 30 globale markeder inden udgangen af 2023. Dette understøtt­er samtidig Polestars planer om at tidoble vaeksten globalt fra cirka 29.000 biler i 2021 til cirka 290.000 biler ved udgangen af 2025.

 ?? FOTO: POLESTAR ?? Her ses Polestars første SUV, kaldet ’3’, som får verdenspre­miere til oktober.
FOTO: POLESTAR Her ses Polestars første SUV, kaldet ’3’, som får verdenspre­miere til oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark