Ekstra Bladet

Bandemedle­m dømt: Udvist for evigt for anden gang

- SIGGI STAUNSAGER siggi@eb.dk

En 24-årig mand fra bandemiljø­et mistede livet i marts 2020, da han forsaetlig­t blev kørt ned i Brønshøj af et medlem fra en rivalisere­nde bande.

Manden, som kørte bilen, var den 30-årige somaliske statsborge­r Khaalid Libaan Ahmed fra ’Husumgrupp­en’, mens offeret var relateret til den nu forbudte bande LTF.

Khaalid blev ved byretten fundet skyldig og fik 12 års faengsel samt en udvisnings­dom for vold med døden til følge. Han ankede til frifindels­e.

I går faldt der så dom i Østre Landsret, hvor dommen fra 2021 blev stadfaeste­t, og både de 12 års faengsel og udvisninge­n blev stadfaeste­t.

Fundet i lejlighed

Den dødelige påkørsel fandt sted på en gang- og cykelsti naer Vestvolden i Brønshøj. Den 24-årige mand blev senere fundet livløs i en lejlighed i Søborg og erklaeret død.

Kort tid før påkørslen havde der vaeret et skyderi cirka 600 meter fra stisysteme­t, hvor påkørslen skete.

Anklager Anders Amorøe fra Statsadvok­aten siger til Ritzau, at det er anklagemyn­dighedens vurdering, at påkørslen var en haevnaktio­n for skyderiet.

– Om retten også har fundet det bevist, kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke har laest dommen endnu.

Men det var anklagemyn­dighedens opfattelse, da det skete fem minutter efter skyderiet, siger han.

Khaalid Libaan Ahmed opførsel er så grum, at han nu har fået en udvisnings­dom to gange.

Halvanden måned efter påkørslen af den 24-årige mand deltog han nemlig i tre drabsforsø­g på rivalisere­nde bandemedle­mmer, hvor han sammen med seks andre affyrede 26 skud mod to maend i en bil i Måløv.

I byretten blev han og de seks andre bandemedle­mmer idømt livstid. Khaalid blev for anden gang udvist for bestandig, men den dom er nu også anket til landsrette­n.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Påkørslen ved Vestvolden var vold med døden til følge, siger landsrette­n. Den 30-årige somalier fik derfor 12 års faengsel.
FOTO: KENNETH MEYER Påkørslen ved Vestvolden var vold med døden til følge, siger landsrette­n. Den 30-årige somalier fik derfor 12 års faengsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark