Ekstra Bladet

Sheikerne arbejder på flere fronter

-

Qatars arbejdsmin­ister er langtfra den eneste, der er ude for at udøve indflydels­e og samtidig daempe kritikken. Selv Emiren er blevet sendt i byen for at skaffe venner til det lille diktatur.

Qatar har laenge købt sig indflydels­e i regeringsk­ontorerne i Paris, Berlin og London. Her var emiren for nylig på charmebesø­g hos både dronning Elizabeth og premiermin­ister Boris Johnson. Nå ja, og så meddelte emiren, at Qatar over de naeste fem år vil investere 90 milliarder kroner i den engelske fintechind­ustri. I forvejen ejer Qatar store dele af London og af Heathrow Lufthavn.

Sidder på haenderne

England kvitterede ved fra 2023 at ophaeve visumkrave­t til Qatars borgere. Tyskland er begyndt at købe gas i Qatar, og som i England ejer Qatar også store dele af den tyske industri. Blandt andet en ganske paen portion aktier i folkevogns­fabrikkern­e. Qatar er også sponsor i Bayern München.

I Frankrig er situatione­n velkendt. Her har Qatar investeret voldsomt siden 2010. Blandt andet i PSG, men også i den franske militaerin­dustri. Ingen af de store landes regeringer kommer til at boykotte eller protestere over noget som helst i forbindels­e med VM i Qatar.

Den danske regering sidder indtil videre på haenderne. Hverken statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) eller kulturmini­ster Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil fortaelle, om det officielle Danmark vil vaere repraesent­eret ved VM i Qatar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark