Ekstra Bladet

BOSS I BLACKBURN

JOBSKIFTE: Jon Dahl Tomasson bliver ny cheftraene­r i den naestbedst­e engelske raekke

- KEVIN DOHERTY kd@eb.dk

Ekstra Bladet har tidligere kunnet berette om, hvordan Jon Dahl Tomasson var favorit til traenerpos­ten i Blackburn Rovers, der spiller i den naestbedst­e engelske raekke, the Championsh­ip.

Udvikler kultur

Nu bekraefter klubben det på sin hjemmeside og sociale medier.

– Det har vaeret en lang proces, men vi er rigtigt glade for endelig at have sikret en så ung og ambitiøs traeners tjeneste, siger klubbens direktør, Steve Waggott, i pressemedd­elelsen.

– Hans arbejde med at udvikle spillere samt en kultur, der består i at give alt til klubben, er praecis det, vi har brug for på det her tidspunkt, fortsaette­r han.

Den 45-årige dansker har vaeret uden job, siden han besluttede sig for at forlade svenske Malmö FF i slutningen af 2021 efter at have ført klubben til to mesterskab­er.

– Jeg er virkelig stolt og spaendt på at tage over som cheftraene­r i Blackburn Rovers – en klub med så meget tradition og ambition, siger Jon Dahl Tomasson i pressemedd­elelsen og fortsaette­r.

– Vi har et ungt hold her og også et godt akademi. Ejerne har en klar vision, som er at udvikle spillere og blive en baeredygti­g Premier League-klub over tid. Så jeg er virkelig glad for at blive involveret i dette spaendende kapitel i klubben.

Høje ambitioner

For en måneds tid siden sagde Blackburn farvel til Tony Mowbray efter fem år som traener i klubben. I den netop afsluttede saeson blev det kun til en ottendepla­ds i den naestbedst­e raekke i England.

Ifølge de engelske medier konkurrere­de Jon Dahl med norske Kjetil Knutsen og Ronny Deila om posten, inden han trak sig sejrrigt ud af duellen.

Tager traener med

Han får selskab af nuvaerende assistentt­raener i Malmö, Remy Reijnierse. Han skal vaere ny assistentt­raener i Blackburn under Tomassons vinger, som han ligeledes var i den svenske klub.

Jon Dahl bliver styrmand for en trup, der anses for meget talentfuld. Ambitioner­ne i Blackburn er høje, men klubben har ikke vaeret at finde i Premier League siden nedrykning­en i 2012.

Jeg er virkelig stolt og spaendt ... en klub med så meget tradition og ambition

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tilbage i England
Jon Dahl Tomasson spillede en enkelt saeson i Newcastle fra 1997 til 1998 uden den store succes. Nu er han tilbage i fodboldens moderland og skal forsøge at bringe Blackburn tilbage i Premier League.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tilbage i England Jon Dahl Tomasson spillede en enkelt saeson i Newcastle fra 1997 til 1998 uden den store succes. Nu er han tilbage i fodboldens moderland og skal forsøge at bringe Blackburn tilbage i Premier League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark