Ekstra Bladet

Jørgen Leth gør comeback i touren

-

Jørgen Leths stemme og hans fortaellin­ger om Tour de France har dannet lydramme for mangt en danskers sommer i flere årtier.

Tour de France i 2018 blev dog hans sidste for TV 2, men når den historiske Tour-start går i København 1. juli i år, er det med Jørgen Leth tilbage - blot for en anden tv-station.

Tirsdag, hvor han fylder 85 år, har Discovery offentligg­jort, at Jørgen Leth bliver en del af stationens daekning af dette års Tour de France. Han skal blandt andet lave indslag og fortaellin­ger sammen med Bastian Emil Goldschmid­t til daekningen.

En opgave, der bringer Jørgen Leth stor glaede.

- Det er jeg meget glad for. For jeg oplever også mit forhold til Tour de France som en slags trofasthed­skontrakt, man har. Jeg møder de samme venner blandt journalist­erne, men også blandt rytterne for den sags skyld, siger han.

- Jeg kan godt lide den trofasthed, der ligger i det. Det kan jeg. Jeg er glad for, at jeg stadig skal vaere med til at fortaelle Tour de Frances historier.

Han daekkede første gang Tour de France i 1970 og kommentere­de fra 1988 og frem til og 2018 løbet, kun afbrudt af en ufrivillig pause fra 2005 til 2009, efter at hans selvbiogra­fi 'Det uperfekte menneske' førte til kritik af ham.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Jørgen Leth skal vaere med til at daekke Tour de France for Discovery.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Jørgen Leth skal vaere med til at daekke Tour de France for Discovery.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark