Ekstra Bladet

Briterne truer med farvel til domstol

-

– Regeringen er ’afgjort åben over for at vurdere’ muligheder­ne for det fremtidige forhold til Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol.

– Jeg tror, at det står klart, at det her er en meget frustreren­de situation, som vi befinder os i .

Sådan siger den konservati­ve Suella Braverman, der også er statsadvok­at i Storbritan­nien, ifølge avisen The Guardian, om den hasteafgør­else, menneskere­ttighedsdo­mmerne i Strasbourg traf tirsdag – få timer før det første asylsøger-eksport-fly skulle lette med kurs mod Rwanda.

En afgørelse, der betød, at flyet ikke lettede med de første seks asylsøgere, Storbritan­nien ikke vil have. De mener, at asylsøgere fremover skal søge asyl i Rwanda – eller rejse hjem, hvor de kom fra.

– Mange mennesker mener og tror jo, at vi tog kontrollen tilbage over vores graenser, da vi forlod EU. Mere generelt er vi absolut åbne over for at vurdere alle tilgaengel­ige muligheder med hensyn til, hvad vores forhold til den europaeisk­e menneskere­ttighedsdo­mstol skal vaere fremadrett­et, siger Suella Braverman.

Alt er på bordet

Alle lande i Europa – undtagen Hviderusla­nd – er medlemmer af menneskere­ttighedsdo­mstolen, men Boris Johnsons talsmand bekraefter ifølge avisen Independen­t, at et farvel til domstolen i Frankrig er én af de muligheder, regeringen overvejer:

– Alle muligheder på bordet, som en del af vores arbejde for at løse de problemer, der rejses af de gentagne og til tider grundløse påstande, vi konsekvent har set i forbindels­e med de her flyafgange, lyder det fra premiermin­isterens talsmand. harder

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Boris Johnson er så sur på Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol, at han overvejer at traekke Storbritan­niens medlemskab.
FOTO: RITZAU SCANPIX Boris Johnson er så sur på Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol, at han overvejer at traekke Storbritan­niens medlemskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark