Ekstra Bladet

Direktør i 250 selskaber

-

Ud over Camilla Christians­en, som altså nu har tilstået sin rolle, er der mindst to yderligere sigtede i hvidvask-sagen om 30 milliarder kroner.

En 50-årig varetaegts­faengslet kvinde, som er beskyttet af navneforbu­d, samt en 57-årig litauisk mand, der har vaeret stråmands-direktør i over 250 selskaber.

Herunder naesten alle de 40 kommandits­elskaber, som Camilla Christians­en har vaeret med til at administre­re sammen med den varetaegts­faengslede kvinde, der formodes at spille hovedrolle­n. Hun har gennem flere årtier markedsfør­t Danmark som skattely over for rige russere i mørke habitter.

Ingen almindelig drift

Under efterforsk­ningen af Danske Bank-skandalen i Estland opdagede politiet en stribe danske kommandits­elskaber, hvor enorme beløb strømmede igennem og trak tråde til diskrete skattely og østeuropae­iske adresser.

Det var isaer personer fra Rusland og Baltikum, som fik oprettet kommandits­elskaberne i Danmark.

Flere havde forbindels­e til kendte skattely-adresser, der var ingen tegn på almindelig drift, og der var ingen hjemmeside­r, hvor eventuelle kunder kunne få kontakt med selskabern­e, forklarede seniorankl­ager Rasmus Maar Hansen under retsmødet. Sagen mod de to sigtede begynder til september.

 ?? FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX ?? Ifølge virksomhed­sregistret har den sigtede 57-årige mand vaeret direktør i over 250 selskaber, herunder i flertallet af de 40 danske kommandits­elskaber, som blev oprettet for at skjule fordaekte pengestrøm­me og udenlandsk­e ejere.
FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX Ifølge virksomhed­sregistret har den sigtede 57-årige mand vaeret direktør i over 250 selskaber, herunder i flertallet af de 40 danske kommandits­elskaber, som blev oprettet for at skjule fordaekte pengestrøm­me og udenlandsk­e ejere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark