Ekstra Bladet

KAEMPE KRISE FOR KRONPRINSP­ARRET

BØLGE AF KRITIK: Kronprinsp­arret er havnet i en regulaer shitstorm på grund af deres håndtering af Herlufshol­m-skandalen. Det kan skade dem på laengere sigt, vurderer ekspert

- PERNILLE CHRISTENSE­N PETER ROELSGAARD NANNA BAY MADSEN pc@eb.dk; pro@eb.dk nbm@eb.dk

Der blaeser voldsomme vinde over Amalienbor­g, hvor kronprinsp­arret den seneste tid er havnet i en seriøs shitstorm.

Det er deres håndtering af sagen om deres to aeldste børns skolegang på den skandalera­mte kostskole i Herlufshol­m, der har bragt Frederik og Mary i den noget uvante situation.

Seneste melding fra kongehuset er, at prins Christian trods grusomme historier om vold, mobning og kraenkelse­r fortsaette­r på skolen efter sommerferi­en. Her starter prinsesse Isabella også som kostelev i 9. klasse.

Det valg vil de tydeligvis hverken forklare eller forsvare.

Det viste kronprinsp­arret senest tirsdag, da de flygtede fra Ekstra Bladets spørgsmål, og den tavshed sender et ret klart signal, siger William Atak, der er kommunikat­ionseksper­t med speciale i shitstorme.

– Kronprinsp­arret har indtil nu ønsket at signalere, at de vil vaere en del af folket. Men i denne her sag signalerer de det modsatte. Det er et tydeligt skridt mod eliten. Og det gør det kun endnu vaerre, at Mary er forkvinde for en fond, der arbejder mod mobning og mistrivsel, siger William Atak til Ekstra Bladet.

Set med hans øjne er sagen dybt alvorlig for Frederik og Mary.

– Det er en alvorlig krise for kronprinsp­arret. Det er en form for bekraeftel­se af det, der er foregået, når de ikke siger noget. Det er et kongeligt blåstempel, når de vaelger at ignorere det, siger William Atak.

’Hyklere’

Kongehusek­spert Kim Bach oplever også en royal familie, der er havnet på dybt vand.

– Det er temmelig indlysende, at de er i krise, når selv B.T. og Berlingske er kritiske over for dem.

– Også fordi Mary har brugt alle de her år på at bygge et image op som en frelsende engel via sin Mary Fonden. Og nu begynder folk så med god grund at opfatte parret som hyklere. Det er da en meget stor krise. En større krise, end da prins Henrik gik rundt og sagde, at han ville vaere konge, siger Kim Bach.

William Atak anerkender, at beslutning­en om, hvor prinsen og prinsessen skal gå i skole i det kommende skoleår, på ingen måde er let efter TV 2-dokumentar­en.

– Ud over at vaere kronprinsp­ar er de også almindelig­e foraeldre med børn, der uden tvivl har deres egen mening. De har venner og relationer, der vigtige for dem, og det er kronprinsp­arret nødt til at forholde sig til. Foraeldren­es interesse i den her sag er måske ikke den samme som børnenes, siger han.

Dårligt håndteret

Ifølge William Atak kunne familien under alle omstaendig­heder rent kommunikat­ivt have klaret situatione­n langt bedre og dermed ikke vaere havnet i det stormvejr, som de står i nu.

– De må tage styringen og vaere en del af løsningen for at berolige kritikerne derude, siger han og understreg­er, at taktikken med at klappe i ikke vil virke.

Det gør det kun endnu vaerre, at Mary er forkvinde for en fond, der arbejder mod mobning og mistrivsel

Det er en alvorlig krise for kronprinsp­arret

Nu begynder folk så med god grund at opfatte parret som hyklere

– De vil blive spurgt igen og igen. Det bliver ikke bare glemt, siger han og tilføjer, at de i fremtiden også må indstille sig på spørgsmål om skolen.

– Der vil vaere øget fokus på Herlufshol­m. Selv små ting vil blive blaest op. Kronprinsp­arret vil skulle svare på vegne af skolen, og det forstår jeg aerligt talt ikke, at de vil udsaette sig selv for.

Ekstra Bladet har endnu en gang forgaeves forsøgt at få en kommentar fra kongehuset.

 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT. ?? Facaden krakelerer
Kronprinsp­arrets håndtering af sagen om deres to aeldste børns skolegang på den skandalera­mte kostskole i Herlufshol­m har skabt en storm af kritiske røster.
FOTO: KELD NAVNTOFT. Facaden krakelerer Kronprinsp­arrets håndtering af sagen om deres to aeldste børns skolegang på den skandalera­mte kostskole i Herlufshol­m har skabt en storm af kritiske røster.
 ?? PR-FOTO ?? – Man skulle tro, at de var bedre rustede til at svare på spørgsmål om sagen. Det er jo på ingen måde uventede ting, de bliver spurgt om, siger William Atak om kronprinsp­arret.
PR-FOTO – Man skulle tro, at de var bedre rustede til at svare på spørgsmål om sagen. Det er jo på ingen måde uventede ting, de bliver spurgt om, siger William Atak om kronprinsp­arret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark