Ekstra Bladet

’RIDSEREN FRA ØSTERBRO’

Efter naesten to år er en 37-årig dansk forsker blevet tiltalt for bilhaervae­rk. Men beboere i det haergede område er langtfra tilfredse med tiltalen Fanget

- EMMA BUUS MOSEGAARD buus@eb.dk

Forsker om dagen og haervaerks­mand om aftenen.

Sådan mener anklagemyn­digheden, at tingene forholder sig, efter der nu er rejst tiltale mod en 37årig forsker, som politiet mener står bag en raekke haervaerks­sager, der blev begået i et mindre område af københavne­r-bydelen Østerbro i efteråret 2020.

På trods af, at der kan vaere tale om haervaerk på op mod 70 biler, er manden tiltalt i kun fem sager.

Her er der tale om ’haervaerk af betydeligt omfang eller af mere systematis­k eller organisere­t karakter’ ved, at tiltalte har lavet ridser i lakken på parkerede biler, fremgår det af anklageskr­iftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Anklagemyn­digheden nedlaegger påstand om både faengselss­traf og erstatning i sagen mod forskeren.

Skader for over 50.000

I de fem sager, der fandt sted mellem 14. juni og 11. september 2020, er der lavet skader for i alt 51.927,04 kroner, vurderer politiet. Der er tale om skader for mellem 3226 kroner og op til 24.525 kroner. I en af sagerne er beløbet for skaderne endnu ukendt.

De fem biler i haevaerkss­agerne, som politiet nu har tiltalt den 37-årige i, var af maerkerne sølvgrå Mercedes Benz varebil, sort Porsche Macan S, den samme sorte Volvo XC4O to gange og en sort Land Rover.

Saerligt biltypen SUV var slemt ramt af ridser, da haervaerke­t stod på, og det kunne Ekstra Bladet også se ved selvsyn. På det tidspunkt vurderede politiet over for Ekstra Bladet, at der var tale om omtrent 70 biler, der var udsat for haervaerke­t.

Fanget på fersk gerning

Sagen kulminered­e med, at en beboer i området, Mette Lind, en sen fredag aften 11. september 2020 opdagede manden, mens han var i faerd med at ridse en bil. Han blev anholdt samme aften, og Ekstra Bladet var til stede, da han blev kørt vaek af politiet.

– Det ligner mig slet ikke at gøre sådan noget. Men det var bare sådan en nu eller aldrig-situation, sagde Mette Lind den aften til Ekstra Bladet.

Hverken den tiltalte eller tiltaltes forsvarer ønsker at udtale sig om sagen. Det er derfor uvist, om den tiltalte naegter sig skyldig eller ej. Sagen er berammet til at skulle for retten til marts naeste år.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den nu tiltalte mand blev anholdt sent om aftenen 11. september 2020, efter Mette Lind og flere andre beboere i området tilkaldte politiet.
FOTO: KENNETH MEYER Den nu tiltalte mand blev anholdt sent om aftenen 11. september 2020, efter Mette Lind og flere andre beboere i området tilkaldte politiet.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Julie Levin var før anholdelse­n saerdeles aktiv i at få samlet sagerne blandt de lokale. Her afdaekkede de et omfang af op mod 100 biler, der efter hendes eget udsagn var blevet ødelagt.
FOTO: JONAS OLUFSON Julie Levin var før anholdelse­n saerdeles aktiv i at få samlet sagerne blandt de lokale. Her afdaekkede de et omfang af op mod 100 biler, der efter hendes eget udsagn var blevet ødelagt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark