Ekstra Bladet

Ekspert: Flygt fra stedet

-

Morten Ernstved, som instruktør ved Copenhagen Krav Maga, hvor man kan laere at beherske det israelske selvforsva­rssystem, har et godt råd, hvis man står over for en knivbevaeb­net modstander:

– Det bedste middel er at tage benene på nakken. Lad vaere med at spille helt, lyder hans vurdering.

Han understreg­er, at han udtaler sig generelt og ikke på baggrund af sidste uges dødelige episode.

– En kniv er et sindssygt farligt våben, der både kan stikke og skaere. Er det i haenderne på en, der virkelig har intentione­r om at skade dig, så har du et stort problem, hvis ikke du kan komme vaek, konstatere­r instruktør­en.

Skab afstand

Han har ikke selv prøvet at stå over for en knivbevaeb­net modstander i den virkelige verden.

– Jeg kan derfor kun udtale mig teoretisk om en sådan situation. Men hvis man ikke kan komme vaek, så handler det om at få skabt afstand til modstander­en. Helst ved at bruge et redskab, fortaeller han.

– Og kan man ikke skabe afstand, eksempelvi­s fordi modstander­en har fat i dit tøj, så gaelder det selvfølgel­ig om at få styr på den hånd, han har kniven i, siger Morten Ernstved.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Politiets teknikere i arbejde på det gerningsst­ed i Sydhavnen, hvor et voldsomt knivstikke­ri forleden kostede en 31-årig mand livet.
FOTO: LINDA JOHANSEN Politiets teknikere i arbejde på det gerningsst­ed i Sydhavnen, hvor et voldsomt knivstikke­ri forleden kostede en 31-årig mand livet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark