Ekstra Bladet

100 dages stilhed: Nu stiger wokespaend­ingen

-

DER GIK NAESTEN 100 dage. Så var det forbi. Og alt virker nu, som om det er ved det gamle.

SELVOM INFLATIONE­N også spøgte lidt i krogene før Putins overfald på Ukraine 24. februar, så raser den nu for alvor på varehylder­ne, den syder i benzintank­en, mens frivaerdie­rne skrumper, forsvarsbu­dgetterne bugner, og politikern­e endelig med nogen ret kan bruge ordet ’historisk’ – et udtryk, de ynder at besmykke selv den mest ligegyldig­e justering af velfaerdsm­askinens tandhjul med.

NÅR MAN SER BORT FRA afstemning­en om forsvarsfo­rbeholdet, som der stadig ikke rigtig er nogen, der kan forklare hverken uomgaengel­igheden eller vigtighede­n af, har det hele nemlig vaeret noget mere alvorstung­t, end vi har vaeret vant til i de seneste 100 dage. Den naert foreståend­e kollektive klimadød har fået naesten ligevaerdi­ge medspiller­e i form af krig og hårde økonomiske realiteter.

TIL GENGAELD – og netop derfor – har vi i naesten 100 dage levet helt uden ophedede diskussion­er om mexicanerh­atte til universite­tsfester og ’Den danske sangs’ vistnok omvendt stigmatise­rende blondhed.

DET BLEV OGSÅ TIL 100 dage helt uden topchefer fra Danske Bank eller Maersk, som tog hovedsprin­g i tidsåndens lyslilla svømmepøl og kom op struttende af ungdommeli­g stolthed over at have hejst et regnbuefar­vet flag side om side med en takket stjerne – eller ligefrem pralende af at have ansat en transseksu­el, selv om det sidste nok mest handlede om at daekke over noget hvidvask for russiske gangstere i den tunge ende.

MEN NU KØRER VI igen for fuld skrue. Bomber, landminer, stigende priser på maelk og gas må nu vige noget af pladsen for en aflyst forestilli­ng på Det Kongelige Teater, hvor balletten ’Othello’, selv om den vist var mod racisme, ikke rigtig var det på den helt rigtige måde.

DET SKVULPEDE LIDT, men Danmark har som bekendt altid vaeret for lille et sprogområd­e til at diskutere ballet. Vi er mere til bagvaerk. Og det var lige dét, der skulle til.

HVAD MAN MÅ ANTAGE er undfanget i den kollektive bevidsthed hos smarte marketingf­olk i det kapitalfon­dsejede Lagkagehus­et, har åbnet for, at man fremover – dog vist nok først om et par måneder og via en ufaerdig app – vil kunne bestille en ’kageperson’ i stedet for en kagemand.

OG FOR NOGLE DAGE siden måtte Salling traekke en T-shirt tilbage med en tekst, der i et svagt øjeblik kunne antyde, at de østjyske købmaend

havde planer om at genindføre patriarkat­et. Det hele blev – foreløbigt – toppet af noget med en fest for børn, der vist nok ikke måtte hedde ’indianerfe­st’.

100 DAGES STILHED er nu afløst af helt normale tilstande i medierne her i allersidst­e øjeblik inden agurketide­n, der traditione­n tro indledes inden laenge. Og det er godt nyt for landets nationalko­nservative, der må have lidt af staerke abstinense­r under de 100 dages woke-frie tilstande i medierne.

DE HAR DA OGSÅ lignet narkomaner i kø efter metadon i deres iver efter igen at kunne spå nationens snarlige endeligt, når vi alle bukker under for woke-hordernes haergen. Alt fra Pia Kjaersgaar­ds (DF) i fornaermel­se sammensnør­ede mund til Nikolaj Bøghs (K) harmdirren­de sideskilni­ng er trukket frem af arsenalet for at forsvare nationen.

100 DAGE HOLDT VI. Nu stiger temperatur­en heldigvis igen i wokemetere­t, i takt med at ferievejre­t naermer sig fra syd.

100 dages stilhed er nu afløst af helt normale tilstande i medierne her i allersidst­e øjeblik inden agurketide­n

 ?? FOTO: CARSTEN INGEMANN ?? Kagemand eller kageperson?
FOTO: CARSTEN INGEMANN Kagemand eller kageperson?
 ?? ?? Journalist og royal kommentato­r Kim Bach
Journalist og royal kommentato­r Kim Bach

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark