Ekstra Bladet

KOMMUNE AFSLØREDE MICHAELS ANONYMITET

En misforståe­lse mellem en borger og Aarhus Kommune har ledt til en nabostrid, der nu raser på tredje måned. Kommunen har indskaerpe­t praksis over for sine medarbejde­re

- PETER DEGENKOLV pd@eb.dk

’STIKKERSVI­N.’

Det er ifølge Michael den type skaeldsord, der er blevet en del af hans hverdag, efter han i egen optik er blevet forrådt af Aarhus Kommune.

Han henvendte sig til kommunen, fordi han havde en mistanke om, at hans nabo omgik reglerne, men Aarhus Kommune røbede Michaels identitet til hans nabo, selvom han ønskede at vaere anonym.

Michael er et opdigtet navn, da han ønsker anonymitet i forbindels­e med artiklen. Hele forløbet har haft store konsekvens­er for Michael.

– Det har påvirket vores liv på den måde, at vi ikke føler os trygge derhjemme. Bare tanken om, at der er risiko for at løbe ind i naboen.

– Hun har stået i bebyggelse­n og råbt ’stikkersvi­n’. Det føles ikke saerlig sjovt, når man bor i et boligkompl­eks, og hun råber det ud over hele bebyggelse­n, siger Michael.

Kryber til korset

Michael ønskede, at Aarhus Kommune ville påtage sig et ansvar, men kampen har vaeret lang og opslidende, indtil kommunen til sidst kryb til korset med en undskyldni­ng.

Det har påvirket vores liv på den måde, at vi ikke føler os trygge derhjemme

– Fejl kan ske, men pointen er, når de bliver gjort opmaerksom på deres fejl, så burde man samarbejde om at gøre det godt igen. Men det har de ikke gjort.

– Efter naesten tre måneders kamp er der kommet en undskyldni­ng, men det er ikke en undskyldni­ng, der er kommet af sig selv. Det har vaeret tre måneders kamp, hvor jeg har lagt ører til, jeg ved ikke hvor mange løgne, siger han.

Ingen tillid

Michael beskriver selv sin indberetni­ng af sin nabo, som ’sit livs fejltagels­e’, efter Aarhus Kommune ikke kunne holde hans identitet skjult.

Derfor ligger tilliden til Aarhus Kommune også på et meget lille sted.

– Jeg har ingen tillid til Aarhus Kommune. Der er sket en fejl, og i stedet for at finde en løsning på det forsøger de at smøre den af på mig.

– De siger, det er første gang, men de har løjet mig op i ansigtet i tre måneder.

Hvis ikke jeg havde optaget samtalerne, der kunne bevise, jeg talte sandt, havde jeg aldrig vundet den her sag. Hvor mange andre har så måske stået i samme situation? siger Michael.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Ingen tillid
– Jeg har ingen tillid til Aarhus Kommune. Der er sket en fejl, og i stedet for at finde en løsning på det forsøger de at smøre den af på mig, siger Michael.
FOTO: ERNST VAN NORDE Ingen tillid – Jeg har ingen tillid til Aarhus Kommune. Der er sket en fejl, og i stedet for at finde en løsning på det forsøger de at smøre den af på mig, siger Michael.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark