Ekstra Bladet

MISTE HÅRET?

Hvad kan du selv gøre?

-

❘følge laege og hårspecial­ist Ulrik Knap kan man blandt andet behandle et begyndende og fremskride­nde hårtab medicinsk.

– Der er laegemidle­r, der kan gå ind og blokere de her hormonforh­old, der optraeder i hovedbunde­n ved hårtab, og det kan man gøre via en ’enzymblock­er’. Det laegemidde­l kaldes finasterid, og det findes både som pille, man sluger, og som en gel, man putter i hovedbunde­n.

– Ved pillebehan­dlingen kan man opleve nedsat sexlyst, fordi man går ind og reducerer maengden at et meget potent mandligt kønshormon. Vaelger man finasterid som hårprodukt, slipper man for bivirkning­er, siger Ulrik Knap.

Der findes også kosttilsku­d mod hårtab

Men der er andre metoder.

– Der findes også kosttilsku­d mod hårtab, men det er ikke noget, der er valideret på samme måde som den medicinske behandling. Succesrate­n er vaesentlig mindre i forhold til finasterid, som har en succesrate på 82 procent efter to års behandling.

– Derudover findes der lysterapi, som i et vist omfang kan daempe den proces, der foregår i hårbunden. Her er succesrate­n heller ikke så høj igen, men det kan godt virke som supplement til anden behandling.

– Men det kommer an på, hvor disponeret man er til hårtab. Hvis alle maendene i familien er skaldede, ville jeg ikke vaelge lysterapi, siger han.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark