Ekstra Bladet

TAVSHED ER GULD

- DANIEL NØJSEN dn@eb.dk

Hun er hyret af FIFA og (godt) betalt af Qatar-styret for at vaere ambassadør og promovere det kommende VM i fodbold.

Men på trods af det er den danske fodboldspi­ller Nadia Nadim komplet umulig at få i tale om slutrunden – noget man ellers skulle tro var muligt, når hendes opgave er at … ja, promovere VM.

Spørger man gennem det internatio­nale fodboldfor­bund, FIFA, er der heller ingen hjaelp at hente. Overhovede­t.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få Nadia Nadim i tale gennem FIFA, der 5. april var stolt over at kunne praesenter­e den danske angrebsstj­erne som deres nye ambassadør for VM i Qatar – fem dage efter at Nadia Nadim selv havde bekraeftet det over for Ekstra Bladet i Doha.

Men under ambassadør­ens arbejdsopg­aver står der tilsynelad­ende intet om, at hun skal stille op til interviews for at snakke om slutrunden.

Massiv kritik

En slutrunde, der kritiseres vidt og bredt, fordi den afholdes i et land, der bryder talrige menneskere­ttigheder og er skyld i tusindvis af migrantarb­ejderes død.

Netop derfor har ambassadør­skabet også medført massiv kritik af Nadia Nadim, fordi hun ifølge kritikere ved at takke ja til at agere reklamesøj­le tager del i Qatars propaganda­maskine og blåstemple­r slutrunden.

Men den kritik er hverken Nadim eller FIFA interesser­ede i at svare på.

Det er hele 70 dage siden, at Ekstra Bladet første gang anmodede FIFA om et interview om det kommende VM med den danske fodboldspi­ller.

5. april blev den første forespørgs­el således sendt afsted til organisati­onens medieafdel­ing. Senere fulgte fire yderligere forespørgs­ler, inden der til sidst var ’hul igennem’ i slutningen af april. Her lød det i et mailsvar:

’Tak for din interviewf­orespørgsm­ål.

Det er blevet noteret, og vi vil give dig besked, når en mulighed byder sig.’

Afvist igen og igen

Siden har FIFA ikke givet lyd fra sig over for Ekstra Bladet på trods af fire yderligere henvendels­er om, hvornår et interview med deres ambassadør ville kunne komme i stand.

Nadia Nadim har gennem sin agent, Michael Kallbäck, igen og igen afvist Ekstra Bladets talrige interviewf­orespørgsl­er.

Seneste afvisning kom 12. juni, hvor fodboldspi­llerens agent i en sms til Ekstra Bladet skrev:

’Nej. Ikke omkring VM eller noget andet.’

For nylig gjorde den danske landstraen­er, Lars Søndergaar­d, det ellers klart over for DR Sporten, at Nadia Nadim skal udtale sig om Qatar, hvis hun vil med til EM – på den måde vil der kunne blive lagt låg på sagen, har han forklaret.

Men det ser ikke ud til at aendre på Nadia Nadims villighed til at stille op til interview. Til den udtalelse svarer hendes agent blot:

– Nej. Det er noget, som du må snakke med Lars (Søndergaar­d, red.) eller DBU omkring.

Det er dog ikke, fordi den danske stjerne ikke gerne vil flage med, at hun bliver betalt for at tale godt om den omdiskuter­ede slutrunde.

I sin biografi på sin Instagramp­rofil stå der: ‘Stolt VM-ambassadør for Roadto2022’, ligesom hun 19. april delte et opslag, der var maerket ’betalt partnerska­b’.

Ud af flyverskju­let

Her opfordrede hun sine 258.000 følgere at sikre sig en billet til ’det bedste show på kloden’ afsluttend­e med et par hashtags: #Qatar2022 #FifaWorldC­up @Roadto2022 @Roadto2022­en.

Med andre ord er der altså styr på promoverin­gen – bare ikke i de konvention­elle medier.

Det kan der til gengaeld snart blive lavet om på. I dag vil den danske landstraen­er Lars Søndergaar­d nemlig udtage det hold, der skal til EM til sommer.

Er Nadia Nadim et af de navne, som landstraen­eren peger på, vil det betyde, at Nadia Nadim kommer ud af sit flyverskju­l.

I hvert fald hvis Lars Søndergaar­ds krav står til troende.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark