Ekstra Bladet

BRØLENDE STAERK

MADS PEDERSEN tager suveraen spurtsejr på 1. etape af Belgien Rundt

-

Cykelrytte­ren Mads Pedersen (Trek) var flyvende på 1. etape af Belgien Rundt.

Den tidligere danske verdensmes­ter spurtede sig på suveraen vis til sejren foran Tim Wellens (Lotto Soudal) og Jasper Philipsen (Alpecin)

Jasper Philipsen forsøgte at åbne en tidlig spurt, men det er ikke nødvendigv­is en god taktik, når Mads Pedersen er med til målstregen. Danskeren har flere gange vist, at han er saerdeles udholdende i de lange spurter, og til sidst trak han da også fra konkurrent­erne med et par cykellaeng­der, inden han strakte armene i vejret som sejrherre.

Det ser godt ud i forhold til Tour de France

’Hårdt løb’

– Det var et virkelig hårdt løb. Det er en af de varmeste dage i år. Normalt er jeg ikke så god i varmen. Så det var hårdt, og løbet mindede lidt om en klassiker.

– I finalen var det hårdt med stigningen 2,5 kilometer før mål. Jasper åbnede spurten tidligt og lavede et lille hul, men heldigvis for mig gik han lidt i stå, siger Mads Pedersen i tv-transmissi­onen hos Discovery.

Dermed beviste Mads Pedersen, at han er i storform, inden han om få uger indleder Tour de France på asfalten i København.

Det er selvfølgel­ig et af mine mål at få den gule trøje i Danmark. Det er en drøm

I storform

– Det viser, at formen er, hvor den skal vaere. Det ser godt ud i forhold til Tour de France, men nu koncentrer­er jeg mig om det her løb.

– Det er selvfølgel­ig et af mine mål at få den gule trøje i Danmark. Det er en drøm. Men det er svaert, for der er så mange gode ryttere med, siger Mads Pedersen.

Sejren betyder samtidig, at Mads Pedersen kan iføre sig førertrøje­n i det belgiske løb, som straekker sig over fem etaper.

Hvis man taeller sejren i Fyen Rundt med, er det sjette gang i 2022, at Mads Pedersen vinder et cykelløb.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Sejren betyder samtidig, at Mads Pedersen kan iføre sig førertrøje­n i det belgiske løb, som straekker sig over fem etaper.
FOTO: GETTY IMAGES Sejren betyder samtidig, at Mads Pedersen kan iføre sig førertrøje­n i det belgiske løb, som straekker sig over fem etaper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark