Ekstra Bladet

KUN ÉT HOLD ER BEDRE END DANMARK

Chancen for en dansk topseednin­g ved EM-lodtraekni­ngen til efteråret er stor, nu da alle Nations League-kampe i juni er overstået

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Det var det.

Nations Leagues sammenpres­sede juni-program er overstået, og med et halvt år til VM står europaeern­e udover en stribe møre og småskadede stjernespi­llere med et billede af, hvem der aktuelt står bedst forud for det omdiskuter­ede mesterskab i Qatar.

Set i lyset af de fire kampe, alle hold har vaeret igennem, tegner der sig et tydeligt billede:

Danmark står bragende godt.

Kun Holland bedre

Tre sejre – heriblandt den opsigtsvae­kkende triumf på Stade de France – betyder, at Danmark med ni point topper Gruppe A foran Kroatien og Østrig, mens verdensmes­trene fra Frankrig risikerer at ryge ud af det bedste selskab.

Kun Holland har resultatma­essigt gjort det bedre. Ti point har Louis van Gaals tropper hentet – blandt andet 4-1 ude over Belgien, hvilket også må siges at aftvinge respekt.

Stillingen i Nations League er selvfølgel­ig fin laesning og kan skaerpe optimismen forud for et VM, men hvad vigtigere er, så danner den grundlag for lodtraekni­ngen til EM-kvalifikat­ionen 9. oktober.

Der vil vaere ti kvalifikat­ionsgruppe­r – og dermed også ti hold, der vil vaere topseedede.

Og det er ikke verdensran­glisten, der bestemmer det. UEFA dikterer, at det er Nations League-stillingen.

Eller sagt med andre ord: Danmark er med sine ni point meget taet på at sikre sig en topseednin­g i den lodtraekni­ng. Det kraever, at seks hold slutter dårligere end Danmark.

To point er nok

For det første kan Danmark gøre arbejdet faerdigt med point enten hjemme mod Frankrig eller i Kroatien. Begge dele kan nu vise sig at vaere svaert nok. To point er nok. Et kan vaere det. Nul point og så ender Danmark sandsynlig­vis stadig i det bedste lag.

Af de seks hold, der aktuelt ligger til ikke at nå topseednin­gen er England og Frankrigs forhåndsfa­voritter sammen med Wales. Ingen af de hold kan overhale Danmark.

Af de sidste tre tørner Tjekkiet og Schweiz tilmed sammen i den sidste kamp, hvorfor kun én af dem kan gå forbi Danmark.

Til gengaeld kan Polen nå det med sejre over Holland og Wales.

Danmark står bragende godt

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Fremragend­e
Jonas Wind og Rasmus Nissen Kristensen jubler over førstnaevn­tes scoring mod Østrig. Danmark har gjort det fremragend­e i Nations League.
FOTO: LARS POULSEN Fremragend­e Jonas Wind og Rasmus Nissen Kristensen jubler over førstnaevn­tes scoring mod Østrig. Danmark har gjort det fremragend­e i Nations League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark