Ekstra Bladet

Rejsekaos i horisonten Braendstof

- THOR CARLSKOV tc@eb.dk

Har du lyst til at holde sommerferi­e i en lufthavn? Eller på en rasteplads et vilkårligt sted i Europa?

Hvis ikke, så skal du begynde at taenke over, hvordan du med størst sikkerhed kommer frem og tilbage på din ferie til udlandet. For lige nu er der udfordring­er både på vejene og i luftrummet over Europa.

For at tage det sidste først, så har SAS allerede meldt ud, at de på grund af personalem­angel har aflyst omkring 4000 flyvninger i Norden hen over sommeren.

Dertil kommer, at omkring 1000 SAS-piloter har varslet, at de fra 29. juni strejker som følge af det pres for nedskaerin­ger, som SAS’ økonomiske uføre har bragt med sig. Strejken er koordinere­t på tvaers af Danmark, Norge og Sverige.

Piloternes overenskom­st med SAS udløb 1. april, og siden har forhandlin­ger vaeret frugtesløs­e.

Lejebiler i underskud

Også i England er der meldinger om rejsekaos i horisonten. Landets transportm­inister, Grant Shapps, har ifølge Reuters bedt flyselskab­erne om at stoppe salget af flyrejser, som de ikke har bemanding til at gennemføre.

Dertil har TUI, Englands største rejseselsk­ab, meldt ud, at de har aflyst godt 200 fly fra nu og juni ud.

Overvejer du at gøre brug af kør selv-modellen, skal du vaere opmaerksom på, at der i mange lande i Europa er mangel på lejebiler. Så hvis din bil bryder sammen, kan det blive en traels ferie.

Det fortaeller SOS Internatio­nal, som blandt andet tilbyder vejhjaelp.

Opfordring­en lyder, at man skal køre sin bil forbi et vaerksted inden afrejse.

– Vi kan naesten ikke fraråde impulsive bilferier med uforberedt­e biler nok. Der er en risiko for, at vi ikke kan hjaelpe med en lejebil til at køre videre eller hjem i, hvis ens egen bil går i stykker, siger Anette Bjørn Juncher, operationa­l manager for Rødt Kort-ordningen.

USA ................................................................................................ – ❘talien ................................................................................. 18,7 pct. Spanien ............................................................................... 25 pct. Tyskland .......................................................................... 38,3 pct. Frankrig ............................................................................. 26,1 pct. Graekenlan­d ..................................................................... 29,1 pct. Danmark .......................................................................... 33,3 pct.

Vi kan naesten ikke fraråde impulsive bilferier med uforberedt­e biler nok

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? Husk kreditkort­et
Det er meget forskellig­t, hvilke varer der er steget i de forskellig­e lande – i eksempelvi­s USA og Italien er prisen på flybillett­er skudt i vejret.
FOTO: THOMAS BORBERG Husk kreditkort­et Det er meget forskellig­t, hvilke varer der er steget i de forskellig­e lande – i eksempelvi­s USA og Italien er prisen på flybillett­er skudt i vejret.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Husk at få tjekket bilen grundigt igennem, hvis du har taenkt sig at tage på kør-selv-sommerferi­e.
FOTO: RITZAU SCANPIX Husk at få tjekket bilen grundigt igennem, hvis du har taenkt sig at tage på kør-selv-sommerferi­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark