Ekstra Bladet

LANG NAESE TIL WAMMEN

Har i mere end femten år talt mere end varmt for en Kattegatfo­rbindelse – men nu er den endnu engang lagt ned

- BERTIL B. FRUELUND bef@eb.dk

Selvom man er landets naestmaegt­igste minister i en regering, der bryster sig af handlekraf­t, får man ikke altid, hvad man ønsker.

Det må finansmini­ster Nicolai Wammen sande, efter regeringen med ham som minister for anden gang har skudt en fast forbindels­e over Kattegat til hjørne.

Det skete onsdag, hvor transportm­inister Trine Bramsen – efter at staten har brugt 60 millioner kroner på en forundersø­gelse af milliardpr­ojektet – har sat det i bero.

’Forundersø­gelsen af Kattegat giver ikke grundlag for at igangsaett­e projektet. Således vil der ikke blive ivaerksat konkrete anlaegsakt­iviteter,’ skrev hun.

En fast forbindels­e over Kattegat – et projekt, der vil koste mindst 110 milliarder kroner og medføre en motorvej over Samsø – har vaeret på Nicolai Wammens ønskeliste i årtier.

Wammen er opvokset i Aarhus, har vaeret borgmester i Aarhus, blev gift i Aarhus Domkirke og er valgt og opstillet i Aarhus.

Og han er vild med idéen om en forbindels­e, der skaerer rejsetiden mellem byen og København – og det i en grad, hvor han er medstifter af Kattegatko­mitéen, der siden 2008 har lobbyet for den.

’Folketinge­t bør allerede i 2011 vedtage en principbes­lutning om at etablere en fast forbindels­e over Kattegat. Det vil vaere en klar gevinst for hele Danmark,’ skrev han med bulder og brag i 2010.

To regeringer i traek

Det skete dog ikke, da Socialdemo­kratiet vandt regeringsm­agten i 2011, og Nicolai Wammen ellers var en del af dens absolutte top.

Og det blev ikke til noget, inden regeringen faldt.

– Ved sidste valg sagde Wammen gentagne gange, at Kattegatfo­rbindelsen skulle på dagsordene­n i den valgperiod­e, der nu går på haeld. Det er bare ikke sket. Han er jo løbet så langt vaek fra det løfte, som man naesten kan komme, sagde Venstres Troels Lund Poulsen i 2015 om den udvikling.

Og det sker altså med al sandsynlig­hed ikke i denne regeringsp­eriode, selvom Nicolai Wammen nu igen er en del af toppen af regeringen.

Ikke helt død

Transportm­inister Trine Bramsen har dog åbnet muligheden for igen at skuffe dem, der gerne vil have en bro på et senere tidspunkt. For projektet er ikke lagt helt dødt.

Det skal nu politisk besluttes, om der skal laves flere undersøgel­ser af klimapåvir­kningen til, inden man traeffer en endelig beslutning.

Og det er da også det, Nicolai Wammen haenger sin hat på, når det kommer til den forbindels­e, han har arbejdet for det meste af sit politiske liv, men som stadig ikke er besluttet.

’Regeringen har ikke taget stilling til, om Kattegatfo­rbindelsen skal anlaegges. Vi har nu modtaget forundersø­gelsen, der viser, at der vil vaere en samlet gevinst for samfundet.’

Wammen er vild med idéen om en forbindels­e, der skaerer rejsetiden mellem byen og København

Forundersø­gelsen af Kattegat giver ikke grundlag for at igangsaett­e projektet

Transportm­inister Trine Bramsen

’Men før der kan traeffes politisk beslutning om, hvorvidt der skal arbejdes videre med en Kattegatfo­rbindelse eller ej, er der brug for at foretage naermere undersøgel­ser af projektets påvirkning af miljø og klima.’

’Derfor foreslår regeringen nu, at der igangsaett­es yderligere undersøgel­ser af klima- og miljøkonse­kvenserne,’ skriver han i et skriftligt svar.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Finansmini­ster Nicolai Wammen må igen-igen skuffe sine aarhusians­ke vaelgere.
FOTO: JENS DRESLING Finansmini­ster Nicolai Wammen må igen-igen skuffe sine aarhusians­ke vaelgere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark