Ekstra Bladet

1-0 til bromodstan­derne

-

Tidligere transportm­inister Ole Birk Olesen (LA), der stod for at igangsaett­e forundersø­gelsen:

– Jeg mener stadig, at det er en god idé. Og jeg er overbevist om, at det vil ske. Men nu bliver det forsinket mindst halvandet år på grund af en dårlig undskyldni­ng fra regeringen. Men kunne jo bare starte den VVM-undersøgel­se nu og lade den se på klimaet også.

– Men regeringen­s problem er, at man har aftalt af lave højhastigh­edstog ned gennem Jylland med sine støttepart­ier. Og det giver ingen menig at investere i begge dele. Så nu udskyder man bare beslutning­en.

Transporto­rdfører og arg modstander af forbindels­en Henning Hyllested (EL):

– Det står 1-0 til modstander­ne nu. Men man har givet sig selv en kattelem og sagt, at der skal flere undersøgel­ser til.

– Jeg har laest forundersø­gelsen, og jeg synes nu, at det er tilstraekk­eligt belyst, at det er et håbløst projekt. Men det er nok også derfor, de holder gryden i kog. Så skal man heller ikke før at valg fortaelle sine vaelgere, at det, man har lovet dem, ikke bliver til noget.

Formand for foreningen ’Stop motorvej over Samsø’ Peter Askjaer: – Det er en foreløbig sejr. Men vi kan ikke slappe af endnu.

– Som jeg ser det, er dette her en måde at komme ud af det for politikern­e uden at tabe ansigt. Men det ligger selvfølgel­igt i baghovedet, at idéen kan blive genoplivet efter et valg. Så vi fejrer ikke nogen endegyldig sejr.

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ??
FOTO: JONATHAN DAMSLUND
 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark