Ekstra Bladet

METALLICA UDEN MAGIEN

Copenhells ubestridte hovednavn savnede det sidste

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Metallica

Copenhell, Helvíti, onsdag

★★★★☆☆

Der var lagt op til en historisk aften på Copenhell, da Lars Ulrich vendte hjem til fødebyen med Metallica. Men triumfen udeblev.

Det var bare godt. Det var bare endnu en koncert med Metallica.

Der var mere øldunst, støv og urinstank i luften end magi, mens veteranban­det kaempede, knoklede og skar grimasser gennem et to timer langt show op mod midnat.

Manglede modspil

Metallica samlede alle 35.000 foran hovedscene­n uden at flå det hele fra hinanden, og kun i glimt ruskede de forsamling­en. Lidt.

Lars Ulrich, der står for gruppens saetlister, overrasked­e med flere kuriositet­er, men det var maegtige metalklass­ikere som ’For Whom the Bell Tolls’ og ’Sad but True’, der fik betonen til at gungre midtvejs.

Publikum var dog primaert ved at miste fodfaestet på grund af deres olympiske alkoholind­tagelse, og de virkede generelt for fulde og tilmed garvede til at give Metallica det modspil, der skal til, hvis en kaempekonc­ert skal lykkes.

Vi har set legenderne utallige gange før på dansk grund. Måske for mange gange efterhånde­n. Oftest har de vaeret bedre end på Copenhell.

Knap 40 år efter de blev udgivet, var der imidlertid stadig bid i ’Trapped Under Ice’, ’Seek & Destroy’ og ’Damage, Inc.’, hvor James Hetfield viste taender og drev Metallica frem, frem, frem.

Det var naesten uimodståel­igt. Naesten.

AEstetik har kvartetten aldrig haft sans for, men det relativt minimalist­iske sceneshow fremstod ganske stilrent, og brugen af både flammer og fyrvaerker­i var effektfuld.

Højt bundniveau

Lars Ulrich og James Hetfield har skrevet så mange magtfulde sange, at de har fremtidssi­kret sig med et bundniveau, de fleste andre bands på Copenhell ikke kan overgå, når de peaker.

Flere af makkerparr­ets nøglenumre er indspillet på Amager få kilometer fra festivalpl­adsen.

Blandt andre det ikoniske ekstranumm­er ’Master of Puppets’, som sporadisk fik folket til at haeve naeverne, men det virkede mere som en tilkendegi­velse af årelang respekt end en kvittering for en uforglemme­lig oplevelse.

Forventnin­gerne var nok for store. Selv for metals største band.

Laes flere anmeldelse­r fra Copenhell på eb.dk/musik.

Der var mere øldunst, støv og urinstank i luften end magi

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Lars Ulrich er født på stikkerne, men Metallica skuffede noget i trommeslag­erens fødeby.
FOTO: PER LANGE Lars Ulrich er født på stikkerne, men Metallica skuffede noget i trommeslag­erens fødeby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark