Ekstra Bladet

ALVORLIGT SYG

JAKOB ELLEMANN HASTER HJEM: Venstres formand forlod i al hast Folkemødet, fordi hans far, den tidligere udenrigsmi­nister Uffe Ellemann-Jensen, er blevet indlagt

- MANNE SCHEEF PETRA AKULLU MØLLER JEPPE GRUNNAN mgs@eb.dk; pvm@eb.dk; jdg@eb.dk

Allerede på Folkemødet­s anden dag har Venstres formand, Jakob EllemannJe­nsen, og hans søster, Karen Ellemann, skyndt sig hjem.

Det skyldes, at deres far, Danmarks tidligere udenrigsmi­nister Uffe Ellemann-Jensen, er blevet indlagt på Rigshospit­alet efter laengere tids sygdom.

Det skriver Jakob Ellemann-Jensen på Facebook.

’I mandags blev vores far indlagt på Rigshospit­alet. Han er alvorligt syg med den kraeft, som han har vaeret plaget af i en årraekke. Det er desvaerre blevet vaerre over de seneste timer,’ lyder det.

’Derfor er vi begge på vej tilbage fra Folkemødet på Bornholm for at vaere hos ham sammen med familien. De naeste dage bliver afgørende, og derfor vil vi prioritere at vaere hos ham,’ står der i opslaget.

Sender varme tanker

På Facebook er Jakob Ellemann-Jensen blevet mødt af et hav af varme tanker og ønsker om det bedste fra hans Venstre-kolleger.

’Alle de bedste og kaerlige tanker til Uffe og jer i familien,’ skriver politisk ordfører Sophie Løhde (V) på opslaget.

Også tidligere energi-, forsynings– og klimaminis­ter Lars Christian Lilleholt (V) har sendt tanker til familien.

’I ønskes alt det bedste. Vi kommer til at savne jer begge på Folkemødet, men I er der, hvor det er vigtigst for jer at vaere,’ skriver han.

Sundhedsor­dfører Martin Geertsen (V) har også sendt sine hilsener.

’Alt det bedste og mange tanker til dig, Uffe og hele familien,’ skriver han.

Der bliver også sendt tanker og ønsker fra den røde blok. Rasmus Prehn (S), der er politisk ordfører, har også kommentere­t på opslaget.

’Varme hilsener – ønsker jer styrke,’ skriver han, og Kirsten Norman Hansen (SF) har samme budskab.

’Sender varme tanker og styrke i jeres retning,’ skriver hun.

Laengere tids sygdom

Jakob Ellemann Jensen skulle på Folkemødet have deltaget i flere debatter og begivenhed­er.

Blandt andet skulle han have taget del i den traditions­rige ’morgendeba­tten’ med statsminis­ter Mette Frederikse­n (S).

Uffe Ellemann-Jensen sad i Folketinge­t for Venstre i hele 24 år for Venstre fra 1977 til 2001. Af de 24 år var han udenrigsmi­nister i Danmark i naesten halvdelen – nemlig fra 1982 til 1993

– hvor Poul Schlüter (K) var statsminis­ter.

Fra 1984 til 1998 var han formand for Venstre – en titel som hans søn siden har overtaget. I 2002 fik han tildelt storkorset af Dannebrogs­ordenen.

Helt taet på magten

I 1998 var han utrolig taet på at blive statsminis­ter, da han tabte folketings­valget til Poul Nyrup Rasmussen (S) med marginaler.

Valget blev nemlig kun afgjort med ét enkelt mandat, som altså holdt Poul Nyrup Rasmussen i Statsminis­teriet.

For et år siden i 2021 fortalte Uffe Ellemann-Jensen første gang om den kraeftsygd­om, som han i nogle år har kaempet mod.

Det er den sygdom, som nu har betydet, at han har måttet lade sig indlaegge på Rigshospit­alet.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Indlagt på Riget
Uffe Ellemann-Jensen har i laengere tid vaeret syg af kraeft, og nu er den tidligere Venstre-udenrigsmi­nister blevet indlagt på Rigshospit­alet.
FOTO: CLAUS BONNERUP Indlagt på Riget Uffe Ellemann-Jensen har i laengere tid vaeret syg af kraeft, og nu er den tidligere Venstre-udenrigsmi­nister blevet indlagt på Rigshospit­alet.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – De naeste dage bliver afgørende, og derfor vil vi prioritere at vaere hos ham, lyder meldingen fra Jakob Ellemann-Jensen og hans søster.
FOTO: JENS DRESLING – De naeste dage bliver afgørende, og derfor vil vi prioritere at vaere hos ham, lyder meldingen fra Jakob Ellemann-Jensen og hans søster.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark