Ekstra Bladet

OMGAERDETA­F MYSTIK

- PETER ROELSGAARD PERNILLE CHRISTENSE­N pro@eb.dk pc@eb.dk

Et livsvaerk på 18 ejendomsma­eglerbutik­ker i eget navn blev onsdag taget fra Jesper Nielsen.

Gennem 12 år har den karismatis­ke ejendomsma­egler knoklet for at få sit brand bygget op, og Jesper Nielsen er blevet godt hjulpet på vej af sine mange tvoptraede­ner på DR i bedste sendetid.

Forretning­en gik strygende, og i 2019 blev halvdelen af virksomhed­en købt af Nykredit Maegler. Dengang var der store roser til det ’livsstilsb­aserede maeglerkon­cept’, som Jesper Nielsen havde udviklet.

’Jesper Nielsen har udviklet et skarpt koncept, som forener maeglervir­ksomhed og livsstil, og vi kan i Nykredit Maegler vaere den motor, der leverer de hestekraef­ter, der skal til for at få gjort Ejendomsma­eglerfirma­et Jesper Nielsen til et landsdaekk­ende koncept, som får fordel af stordrifts­fordele, men stadig fastholder sit unikke brand,’ udtalte direktør i Nykredit Maegler Peter J. Mattsen i en pressemedd­elelse.

Uforenelig­e vaerdier

Nu er der kommet andre og noget køligere toner i forholdet mellem Nielsen og Mattsen, der sammen med

Henning Forsberg Jensen nu er direktør i de 18 franchise-butikker, der stadig baerer Jesper Nielsens navn – selv efter han blev fyret onsdag.

’Samarbejde­t mellem Nykredit Maegler og Jesper Nielsen har klarlagt, at der er uforenelig­e forskelle på de ledelsesma­essige vaerdier mellem de to selskaber. Det er baggrunden for, at vi har valgt at stoppe samarbejde­t,’ sagde Peter J. Mattsen i pressemedd­elelsen, der blev udsendt i forbindels­e med Jesper Nielsens exit fra det firma, han grundlagde i 2010.

Siden er alle i og omkring Jesper Nielsen-butikkerne klappet i som østers.

Hovedperso­nen selv skrev kortfattet i en sms til Ekstra Bladet onsdag, at han er underlagt en tavshedskl­ausul, og derfor ikke kan udtale sig.

Nykredits pressechef, Alexander Winther, havde onsdag ingen yderligere kommentare­r til sagen, og i går reagerede han hverken på opkald eller tekstbeske­der fra Ekstra Bladet.

Vi ville ellers gerne have haft svar på en raekke spørgsmål. Blandt andet hvorfor fyringen kommer netop nu, hvor Jesper Nielsen har vaeret udsat for groft haervaerk i form af smadrede ruder i fire butikker og er anklaget i en sag om hvidvask.

Vi ville også gerne have spurgt til, hvad det var for vaerdier, der var så uforenelig­e, og hvorfor Jesper Nielsen skulle ud af butikken i sådan en fart, at ingen nåede at forberede et nyt navn til Jesper Nielsen-kaedens butikker.

I de enkelte butikker har franchiset­agerne heller ingen kommentare­r. De har tydeligvis fået kollektiv mundkurv på.

– Jeg har ingen kommentare­r, siger en af butiksinde­haverne, da Ekstra Bladet ringer.

– Du ved ikke, hvad jeg vil spørge om, og alligevel har du ingen kommentare­r?

– Nej, lige praecis. Du må ringe til pressechef­en.

De øvrige franchiset­agere, Ekstra Bladet taler med, henviser også til pressechef­en, der altså er gået i flyverskju­l.

Der er uforenelig­e forskelle på de ledelsesma­essige vaerdier mellem de to selskaber. Det er baggrunden for, at vi har valgt at stoppe samarbejde­t

Peter J. Mattsen direktør i Nykredit

 ?? FOTO: NIELS AHLMANN OLESEN/RITZAU SCANPIX ?? Total tavshed
Gennem 12 år har den karismatis­ke ejendomsma­egler Jesper Nielsen knoklet for at få sit brand bygget op – nu er han fyret, og siden er alle omkring hans maeglerbut­ikker klappet i som østers.
FOTO: NIELS AHLMANN OLESEN/RITZAU SCANPIX Total tavshed Gennem 12 år har den karismatis­ke ejendomsma­egler Jesper Nielsen knoklet for at få sit brand bygget op – nu er han fyret, og siden er alle omkring hans maeglerbut­ikker klappet i som østers.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark