Ekstra Bladet

Draebt af slag med gulvskrubb­e

-

□n klassiker i mange hjem gennem tiderne, men normalt ikke et redskab, der ligefrem står bag glas på et museum.

❘kke desto mindre troner den nu 104 år gamle gulvskrubb­e på sin plads på Politimuse­et og er også omtalt i Frederik Strands bog.

❘ december 1914 blev en mand fundet liggende på Amagerfael­ledvej med et stort hul i hovedet. På vej til hospitalet døde han, og der blev slået drabsalarm hos Københavns Politi. Ved siden af den døende mand lå en langskafte­t gulvskrubb­e.

Fnug på mandens hat viste sig at stamme fra gulvskrubb­en, og det stod hurtigt klart, at den hørte hjemme ved den naerliggen­de Mølle-Caféen.

Plyndring gik galt

Det viste sig, at offeret, en skibstømre­r, havde haft en del penge på sig, efter han havde fået sin ugeløn. □t yngre kaerestepa­r på caféen var blevet fristet af synet og ville plyndre ham for penge.

Kvinden skulle lokke skibstømre­ren med sig og hendes kaereste så følge efter. Han tog gulvskrubb­en med sig, men det udartede sig til tumult, og han gav skibstømre­ren et slag i hovedet med gulvskrubb­en.

– De haevdede, at gulvskrubb­en ikke kunne vaere et drabsvåben, at de ikke gjorde det for at draebe – de ville bare slå ham ned. Jeg tror naeppe heller i dag, at man ville dømme for drab, hvor en gulvskrubb­e var våbnet, mener Frederik Strand.

Retten endte med at konkludere, at der var sket, hvad vi i dag ville kalde vold med døden til følge. Parret fik henholdsvi­s seks og 12 års tugthusarb­ejde.

 ?? ?? Offeret fik et dødbringen­de slag i hovedet med en gulvskrubb­e.
Offeret fik et dødbringen­de slag i hovedet med en gulvskrubb­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark