Ekstra Bladet

Lavede sit eget mordvåben

-

Det var et blodigt scenarie, der mødte politiet, da de 15. juni 1938 blev kaldt til en lejlighed i det indre København. □n mand lå med knust baghoved på gulvet. Under den dødes hoved og overkrop havde en stor blodpøl bredt sig.

Sagen viste sig at vaere helt unik. ❘kke alene havde der vaeret store følelser på spil – drabsmande­n havde også lavet sit eget drabsvåben og havde øvet sig på at håndtere det.

❘ tiden op til offerets død havde drabsmande­n måttet forlade kone og barn og tage ud og sejle på langfart som matros. Han skrev hjem til konen og underholdt hende med de fremmede kvindebeke­ndtskaber og lod hende også forstå, at hun kunne betragte sig som fri.

Øvede sig på svinget

Men da manden gik i havn i Danmark og opdagede, at hustruen havde indledt et seriøst forhold til en af deres bekendte og ville forlade hjemmet, lød der pludselig andre toner.

Den frisindede matros ville ikke slippe hustruen og fik skumle planer. Han købte et gammelt blylod hos en jernhandle­r på □nghave Plads. Han forbandt den med en snor og lavede en løkke, så han kunne have snoren om håndleddet, hvilket gav blyloddet en gevaldig slagkraft.

❘følge bogen ’□n stump genstand’ øvede matrosen sig i laengere tid på at svinge blyloddet rundt i snoren og kaste det, og en dag kom den endelige konfrontat­ion med rivalen, der naegtede at forlade matrosens hustru. Da han ville gå ud af lejlighede­n, svingede matrosen sit dødelige våben og ramte ham i issen. Manden faldt død om.

Matrosen tilstod i detaljer drabet, og blyloddet blev fundet med snoren omkring, indsmurt i blod på en divan i lejlighede­n.

 ?? ?? I Ekstra Bladets avisarkiv kan vi finde en stor omtale af drabet med denne omfangsrig­e overskrift på forsiden.
I Ekstra Bladets avisarkiv kan vi finde en stor omtale af drabet med denne omfangsrig­e overskrift på forsiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark