Ekstra Bladet

DTU: Pengene er brugt

-

Ifølge universite­tsdirektør Claus Nielsen kan DTU på trods af ministerie­ts afgørelse ikke komme ud af kontrakter­ne med LyngbyTaar­baek Kommune.

– Det står ikke skrevet i sten i universite­tsloven, at vi ikke må sådan noget her. Styrelsen er så kommet frem til, at vi ikke havde lovhjemmel til det. Vi har ageret ud fra, at vi havde hjemmel, og truffet beslutning­er, der tjener både samfundet og DTU godt. Men vi må naturligvi­s tage styrelsens vurdering og kritik til efterretni­ng, siger DTU-direktøren.

– Lever I op til aftalerne med Lyngby-Taarbaek Kommune – og betaler de 81,5 millioner kroner?

– Ja, og vi mener, vi er forpligted­e.

Direktøren fastholder, at DTU har handlet i god tro og mener, at Uddannelse­sog Forsknings­ministerie­t uproblemat­isk kunne have skaffet lovhjemmel i Folketinge­t, hvis man havde ønsket det.

– Hvor vil I så tage pengene fra?

– Pengene er jo brugt, og en letbane er under udførelse. DTU og samfundet får en letbane af meget større vaerdi end det, vi har betalt.

– Kunne ministerie­t så skaere i jeres bevillinge­r over en årraekke?

– Det ville vaere mig fuldstaend­ig uforståeli­gt. Vi kan kun beklage. Og så må styrelsen afgøre, hvorledes sagen løses, eksempelvi­s ved et orienteren­de aktstykke til Finansudva­lget, hvis man finder det nødvendigt.

– Det her er jo ikke misbrug af midler. Det har tjent DTU fantastisk godt at gøre det her. Vi føler ikke, at det er odiøst på nogen måde. Men vi må også konstatere, at styrelsen på nogle punkter har en anden opfattelse af hjemmelssp­ørgsmålet end os. Vi har handlet i god tro og tjent samfundets og DTU’s langsigted­e interesser. Det tror jeg ikke, nogen kan anfaegte, fastslår universite­tsdirektør Claus Nielsen.

Det her er jo ikke misbrug af midler. Det har tjent DTU fantastisk godt

 ?? FOTO: DTU ?? Pengene er allerede brugt, og vi kan ikke komme ud af kontrakten, fastslår DTU-direktør Claus Nielsen.
FOTO: DTU Pengene er allerede brugt, og vi kan ikke komme ud af kontrakten, fastslår DTU-direktør Claus Nielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark