Ekstra Bladet

DBU’S SELVMÅL

- Per Mathiessen JOURNALIST

HERRELANDS­HOLDETS POPULARITE­T er så overdøvend­e, at DBU’s ledelse ikke hører de advarsler, som strømmer ind fra politiet og helt almindelig­e fodboldtil­skuere.

Fankulture­n omkring landsholde­t er blevet mere aggressiv, forklarer den tidligere formand for De Danske Roligans Claus Amondsen.

Han har vaeret med siden 3-1 over Italien i den gamle idraetspar­k i 1981, meterhøjt trådhegn om banen og tyndt øl i hanerne.

NU SER roligan-veteranen en fanopførse­l til landskampe i Parken, som vi kender fra de brutale hooligan-fraktioner omkring klubberne og modstander­nes medrejsend­e fans.

I dagens Ekstra Bladet fortaeller han om aggressiv og truende opførsel fra folk med store overarme før, under og efter Nations League-kampen mod Kroatien i fredags.

POLITIET DELER bekymringe­n for fodboldbøl­lernes opførsel på gaden før kampene og inde på tribunerne.

Fanmarchen før Kroatien-kampen fremhaever politiinsp­ektør Peter Dahl som et eksempel på hooligan-opførsel blandt landsholde­ts fans. En adfaerd som politiet tidligere kun har set hos udeholdets fans.

– VI HAR ALDRIG rigtig skullet bruge politimaes­sig energi på de danske fans, men vi må bare konstatere, at det var nødvendigt i fredags, forklarer han.

Under landskampe­n fortsatte fanmarchen­s aggressive stemning til

DBU’s storskaerm­sarrangeme­nt i Faelledpar­ken, hvor sagesløse blev bombardere­t med fyldte øldåser, flasker og andet farligt kasteskyts.

I DAG KAN Ekstra Bladet afsløre, at den såkaldte capo, manden der med megafon styrer fansene på DBU’s stemningst­ribune Den Røde Mur, har vist sig frem som Hells Angels-supporter.

Den såkaldte capo går forrest og slår stemningen an i samarbejde med DBU. Fodbolddir­ektør Peter Møller har ved mindst én lejlighed stillet velvilligt op til faellesfot­o. DBU-direktøren blåstemple­r dermed en rockersupp­orter som fuldgyldig talsmand for landsholde­ts fans.

DBU’S KOMMUNIKAT­IONSCHEF, Jakob Høyer, afviser selvfølgel­ig kritikken. Selv politiets advarsler er helt vildt overdrevne – og naermest ikke vaerd at lytte til. I stedet skal vi glaede os over, at DBU siden ’efteråret 2018 har fokuseret på at skabe bedre stemning’ til landskampe i Parken.

Det var, dengang samme Jakob Høyer forsvarede DBU under skandalen med vikarlands­holdet. Det absolutte nulpunkt.

OPBAKNINGE­N TIL landsholde­t haenger historisk sammen med spil og resultater. Lige nu overhører DBU-ledelsen en vigtig pointe.

Nemlig at mange ser stemningen til landskampe bevaege sig i en helt forkert retning.

Det vil vaere et selvmål, hvis Peter Møller og co. ikke lytter.

Laes reportagen side 6-7 og Sporten.

DBU-direktøren blåstemple­r en rockersupp­orter som fuldgyldig talsmand for landsholde­ts fans

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Lige nu overhører DBU-ledelsen og fodbolddir­ektør Peter Møller den vigtige pointe, at mange ser stemningen til landskampe bevaege sig i en helt forkert retning.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Lige nu overhører DBU-ledelsen og fodbolddir­ektør Peter Møller den vigtige pointe, at mange ser stemningen til landskampe bevaege sig i en helt forkert retning.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark