Ekstra Bladet

DANSK AVIS: HJULMAND LØJ

Ifølge Weekendavi­sen blev Danmark slet ikke presset til at spille EM-kampen mod Finland faerdig efter Christian Eriksens hjertestop

- RASMUS GLUD glud@eb.dk

Mere end et år er gået, siden det meste af fodboldver­denen holdt vejret, efter at Christian Eriksen faldt om med et hjertestop i EMkampen mod Finland.

Ifølge DBU og landstraen­er Kasper Hjulmand fik landsholde­t dengang stillet to muligheder i udsigt af Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (UEFA):

Spil kampen faerdig samme aften, eller vent til naeste dag klokken 12.

Men ifølge Weekendavi­sen, der har talt med unavngivne kilder helt taet på beslutning­en, er det slet ikke sandt.

Blev sat under pres

Da det først stod klart, at Christian Eriksens tilstand var stabil, blev forskellig­e scenarier nemlig fremlagt i et mødelokale i Parken.

Det var således også en mulighed at spille søndag aften eller mandag middag, 40 timer efter kampafbryd­elsen.

Muligheder, som ikke har vaeret fremme før nu, og som Kasper Hjulmand ifølge Weekendavi­sen havde vished om, selvom han gav udtryk for noget andet, da han lod sig interviewe om beslutning­sprocessen på davaerende tidspunkt.

– Jeg følte, at vi blev sat under pres og stod i et dilemma. Det var enormt svaert at vaere i, sagde Kasper Hjulmand den 15. juni sidste år.

– Det var et valg mellem to scenarier, og det var forkert. Det er sandheden. Alt andet er ikke rigtigt.

Der er tale om alvorlige anklager mod DBU og Kasper Hjulmand fra Weekendavi­sen og journalist­en bag historien, Asker Hedegaard Boye.

Anklager, som Peter Møller, der er fodbolddir­ektør i unionen, kalder komplet latterlige.

’Langt ude i hampen’

– Normalt har jeg ikke behov for at kommentere sådan en sag, for det er så langt ude i hampen. Vi har jo meldt ud, hvad der skete, og det var ikke noget, vi talte usandt om. Vi fik de to scenarier. Jeg var selv inde i det rum, hvor det foregik, siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg har ikke behov for at forsvare mig selv eller unionen, men jeg har behov for at forsvare vores landstraen­er.

– Jeg synes, at det er så langt ude. Det er en billig omgang. Jeg har mest af alt ondt af Weekendavi­sens laesere, som skal laegge ører til en historie, der ikke er sand.

– Så du kan 100 procent bekraefte, at Weekendavi­sens oplysninge­r ikke er sande?

– Asker Hedegaard har en agenda om, at han vil have skovlen under Kasper (Hjulmand, red.), og nu kan han ikke finde noget på det sportslige, så nu angriber han andre ting. Jeg kan på det kraftigste afvise, at det her skulle vaere sandt.

Jeg synes, at det er så langt ude. Det er en billig omgang. Jeg har mest af alt ondt af Weekendavi­sens laesere

Peter Møller, DBU

Hjulmand afviser alt

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Asker Hedegaard Boye, der ikke vil kommentere Peter Møllers udtalelser.

Frihedsbre­vet fangede Kasper Hjulmand til Folkemødet på Bornholm i går. Her afviste landstraen­eren blankt, at han traf beslutning­en dengang uden at informere spillerne om de andre muligheder.

– Nej, det er i hvert fald ikke rigtigt, lød det fra Hjulmand.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark