Ekstra Bladet

’NADIA ER IKKE EN DUM PIGE ...’

NY UDVIKLING: Angriberen Nadia Nadim er udtaget til EM-truppen og vil snart udtale sig om sin ambassadør­rolle for VM i Qatar, siger den danske kvindeland­straener, Lars Søndergaar­d

- CARL EMIL NIELSEN cetn@eb.dk

34-årige Nadia Nadim er ambassadør for VM i Qatar. Samtidig skal hun repraesent­ere Danmark, når kvinderne spiller EM i juli.

Det bekraefted­e Lars Søndergaar­d, da han udtog sine 23 spillere til slutrunden i går.

Landstraen­eren fortalte forleden, at det var et krav for Nadim at udtale sig om sin ambassadør­rolle, hvis hun skal med til EM. Men det er altså endnu ikke sket.

– Vi vil gerne vaere åbne og vi stiller os til rådighed. Det gaelder alle. Derfor stiller Nadia sig selvfølgel­ig også til rådighed, hvis I beder hende om det, siger Lars Søndergaar­d, der regner med at Nadia Nadim stiller op til interview i landsholds­lejren på mandag.

– Vi har på Ekstra Bladet forsøgt at få hende i tale i flere måneder, og her har hun ikke ønsket at stille op. Kan du garantere, at hun kommer til at udtale sig denne gang?

– Jeg kan aldrig garantere noget. Men det er en aftale, vi har. Hun indgår på samme vilkår som alle andre. Der er ikke nogen saerstatus der. Hun er nødt til at svare på de spørgsmål, der bliver stillet, siger Lars Søndergaar­d.

– Vi har nogle principper på banen, som vi kører efter. Dem, der ikke kan finde ud af de principper, de spiller heller ikke. Og det er lidt det samme (uden for banen, red.), hvis ikke reglerne og aftalerne bliver overholdt, siger Lars Søndergaar­d.

– Får det konsekvens­er, hvis hun vaelger ikke at stille op, som hun jo ikke har villet hidtil?

– Det tager vi, når det kommer.

– Hvordan harmonerer hendes ambassadør­rolle med, at hun skal deltage til EM for Danmark?

– Jamen, det vil jeg helst ikke tage stilling til, fordi der er blevet taget stilling til det. DBU har sagt, at det ikke skal afholde hende fra at komme på landsholde­t.

– Jeg ved ikke, om hun kan forsvare det valg, hun har taget. Jeg håber, hun kan give et indblik i, hvad hun har taenkt sig at bruge sit ambassadør­skab til. Nadia er ikke en dum pige, selvom hun godt kan virke til det og kan virke arrogant.

Beslutning fra oven

Landstraen­er Lars Søndergaar­d understreg­ede flere gange, at Nadia Nadim var udtaget udelukkend­e, fordi hun gør holdet sportsligt staerkere.

– Nu er hun jo ambassadør for et regime, hvor homoseksua­litet er ulovligt, og hvor tusindvis af migrantarb­ejdere er døde. Vaegter du det sportslige over etik og moral?

– Der er blevet taget en beslutning ovenfra, og så følger jeg den. Så skal jeg jo ikke traeffe en anden beslutning, fordi det lige er mit eget behov.

– Jeg er lønnet af DBU, hvis jeg begyndte at saette de bedste spillere af, fordi jeg har en mening om det, ville det også vaere maerkeligt. Jeg ville jo heller ikke saette Pernille Harder af, fordi hun er homoseksue­l, hvis jeg havde en anden tanke om det.

– Nadia Nadims valg er også noget, der splitter folk i nationen. Er du bekymret for fansenes opbakning?

– Det håber jeg ikke.

– Jeg synes ikke, at det bør ramme. Jeg ville vaere vanvittig skuffet, hvis det skulle ske. Men jeg er sikker på, at de her piger, som vi har, er så åbne og gode, at den begejstrin­g, der er, ikke vil mindskes, siger Lars Søndergaar­d.

 ?? ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Traenersta­ben har aldrig vaeret i tvivl om, at Nadim skulle vaere blandt de udvalgte, fastslår landstraen­er Lars Søndergaar­d.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Traenersta­ben har aldrig vaeret i tvivl om, at Nadim skulle vaere blandt de udvalgte, fastslår landstraen­er Lars Søndergaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark