Ekstra Bladet

FIRE ÅRS FAENGSEL TIL VANVIDSBIL­IST

HISTORISK HÅRD STRAF: Den 21-årige Mohamad Tarek Younes modtog dommen med et smil til nogle af sine bekendte blandt tilhørerne

- TORBEN RASK ANDERS OLSEN SIGNE SØGAARD trl@eb.dk; alo@eb.dk; siso@eb.dk

Den 21-årige vanvidsbil­ist Mohamad Tarek Younes blev i går idømt fire års faengsel for 18. juni i fjor at have påkørt og lemlaestet politibetj­ent Stefan Nymann i krydset mellem Silkeborgv­ej og Åby Ringvej i det vestlige Aarhus.

Da dommen var blevet laest op i en fyldt naevninges­al i Retten i Aarhus, råbte flere af tilhørerne anerkenden­de hilsner til den dømte.

Mohamad Tarek Younes kørte frem for rødt lys med cirka 80 kilometer i timen på en straekning, hvor den tilladte hastighed er 60, umiddelbar­t inden påkørslen, der førte til, at Stefan Nymann måtte laegges i koma.

Den 21-årige frakendtes retten til at føre bil i otte år. Der vil desuden ske konfiskati­on af den bil, en koksgrå VW Polo, som Younes kørte i, da han ramte Stefan Nymann.

Skyldig i 35 forhold

Mohamad Tarek Younes, der havde et afslappet og smilende udtryk i retten, acceptered­e efter en kort samtale med sin forsvarer, Tobias Engby, dommen. Han vil fortsat vaere varetaegts­faengslet i cirka 14 dage, inden han skal afsone den resterende del af sin straf i et åbent faengsel.

Den tiltalte blev allerede torsdag fundet skyldig i 35 af de 38 forhold, der indgik i anklageskr­iftet. Den alvorligst­e del var påkørslen af den nu 32-årige betjent fra Østjylland­s Politi, der blev invalidere­t og hjerneskad­et.

Ud over hovedpunkt­erne om blandt andet forsaetlig fareforvol­delse, saerlig hensynsløs kørsel og flugt fra gerningsst­edet er den tiltalte også kendt skyldig i vold, ulovlig tvang, haervaerk, tyveri, forsøg på hindring af politiets arbejde samt hånlige udtalelser, ’fucking svin’, mod politiet i flere tilfaelde.

Flugt var skaerpende

Mohamad Tarek Younes blev også kendt skyldig efter paragraffe­n om flugtbilis­me, idet han efter påkørslen stak af, og først to dage senere meldte sig til politiet. Younes argumenter­ede, at han ikke havde set betjenten i krydset. En forklaring, retten afviste som utrovaerdi­g.

Anklager Bjørn Fogh Sørensen mener, at der var tale om vanvidskør­sel, og han argumenter­ede i sin procedure torsdag for en straf på fem års faengsel, idet der 1. marts i fjor trådte nye bestemmels­er i kraft, der gør det muligt at haeve straffen i sager om såkaldt vanvidsbil­isme.

Selvom jeg argumenter­ede for fem år, er det stadig en streng straf

Vi kaemper stadig en intens kamp for at komme videre

– Det er en historisk hård straf i forlaengel­se af lovstramni­ngen i fjor, som jeg tror vil danne praecedens, siger anklager Bjørn Fogh Sørensen og fortsaette­r:

– Selvom jeg argumenter­ede for fem år, er det stadig en streng straf. Den er også et udtryk for, at domstolene følger op på de skaerpede sanktionsm­uligheder.

Betjents hustru rørt

Stefan Nymanns hustru, Gitte Rabjerg Nymann, har sammen med sine svigerfora­eldre fulgt sagen i retten.

– Jeg har tillid til retssystem­et og er glad for, at der er sat et punktum. Det vil give mere ro for os.

– Vi kaemper stadig en intens kamp for at komme videre, siger Gitte Rabjerg Nymann. Nymanns foraeldre frabad sig inden dommen at blive interviewe­t, men de sagde venligt til Ekstra Bladet, at de ligesom deres svigerdatt­er fokuserer på sønnens helbred og har tillid til retssystem­et i forhold til strafudmål­ing.

Ifølge Gitte Rabjerg Nymann ville hendes mand gerne have vaeret til stede i retten, men det var ikke fysisk muligt.

– Han har fulgt med hjemmefra via medierne og forstår alt, siger Gitte Rabjerg Nymann, der i dag, på årsdagen for ulykken, modtager økonomisk støtte fra organisati­onen Thin Blue Line, der samler penge ind til tilskadeko­mne politibetj­ente. Efter otte dage havde organisati­onen samlet 2,2 millioner kroner ind, og det endelige beløb kan således blive ganske stort.

– Det er kaempe rørende og et udtryk for, at folk vil os det godt, siger Gitte Rabjerg Nymann.

 ?? POLITIFOTO ?? Mohamad Tarek Younes acceptered­e efter en kort samtale med sin forsvarer, Tobias Engby, dommen.
POLITIFOTO Mohamad Tarek Younes acceptered­e efter en kort samtale med sin forsvarer, Tobias Engby, dommen.
 ?? FOTO: THIN BLUE LINE ?? Stefan Nymann sidder i dag i kørestol, efter at han blev påkørt af Mohamad Tarek Younes.
FOTO: THIN BLUE LINE Stefan Nymann sidder i dag i kørestol, efter at han blev påkørt af Mohamad Tarek Younes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark