Ekstra Bladet

PUHA – JEG SLAP LEVENDE UD

INDE FRA HELVEDE: Ekstra Bladets udsendte målte temperatur­en i en moshpit på Copenhell – det gik vildt for sig

- SAAD AHMAD FOTO: PER LANGE saad@eb.dk

– Det var fuldstaend­ig vanvittigt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Ekstra Bladets reporter er for første gang nogensinde taget til festivalen Copenhell, hvor 35.000 metaldyrke­re giver den gas til hård musik og nyder det danske sommervejr med fadbamser og højt humør.

Og der er ingen tvivl om, at der er tale om et kaempe kulturchok.

For hvor vildt kan det egentlig gå for sig på den københavns­ke festival på Refshaleøe­n, når massevis af ’die hard’-musikelske­re iført sorte klaeder med tatoverede kroppe, lange skaeg og farvet hår befinder sig taettest på festlighed­erne?

Vi tog en tur forbi moshpitten til koncerten med det amerikansk­e band Knocked Loose for at finde ud af det og fik sig i den grad én på opleveren.

Moshpitten er det område foran scenen til eksempelvi­s en metalkonce­rt, hvor de tilstedeva­erende hopper op og ned, danser voldsomt og skubber til hinanden.

For mange vil det nok vaere utaenkelig­t, at man kan hygge sig på den måde. Der var virkelig hårde skub, og flere i moshpitten blev vaeltet omkuld. Men de nød det. De elskede det faktisk.

En bestemt zone

Godt 20 minutter inde i koncerten skulle man pludselig skubbe til hinanden i en stor rundkreds, circle pit.

Det føltes først lidt maerkeligt at løbe sådan rundt i cirkler og skubbe til folk, men musikken gav anledning til den aggressive form.

Pludselig stod der en mand på nok over de 100 kilo. Han havde ild i øjnene og lignede en, der ville have vaeltet selv den mest erfarne moshpitter omkuld, hvis ikke man nåede at tage flugten.

I stedet fik en anden mand på samme størrelse som Ekstra Bladets reporter en hård hilsen med på vejen.

– Sådan! Det er sådan, det skal vaere, lød ordene fra denne mand, mens han vaeltede ind i en anden. Han elskede det også. Det virkede til, at metaltilha­engerne på en måde havde mistet forbindels­en til verden.

De var i en bestemt zone, hvor kroppen førte an, og hjernen var slukket. De ellevilde fans så ud, som om de godt vidste, at det var første gang, denne reporter fik en tur i moshpitten. Så der blev taget hensyn og vist kaerlighed – også til andre – og hvis en blev vaeltet omkuld, blev vedkommend­e hjulpet op igen.

Kaerlighed og krammere

Moshpit handler nok om at vaere aggressiv og tage de hårde toner ind i sindet og bare slå sig løs.

Gjorde man det, blev man elsket – der var nemlig skulderkla­p og krammere, selvom alkoholpro­millen var tårntøj.

Moshpitten på Copenhell var en vanvittig oplevelse, og vi er nok nogen, der er en smule glad for at slippe levende derfra. Skal det prøves igen, bliver det med en hjelm.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ekstra Bladets reporter fik sig noget af et kulturchok, da han tog en tur i mosh-pitten.
Ekstra Bladets reporter fik sig noget af et kulturchok, da han tog en tur i mosh-pitten.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark