Ekstra Bladet

DE FRASKRIVER SIG ETHVERT ANSVAR

Kongehuset forsøger at købe sig mere tid med den seneste udmelding om Herlufshol­m-sagen, konstatere­r ekspert

- CHRISTIAN MEJDAHL cm@eb.dk

Efter ugers jagt på svar fra kronprinsp­arret har de kongelige nu endelig meldt nyt ud med hensyn til deres børns skolegang på den skandalera­mte kostskole Herlufshol­m.

Kronprinsp­arret har ellers hidtil valgt, at de hverken ville forsvare eller forklare beslutning­en om at lade prins Christian og prinsesse Isabella gå på kostskolen.

Via kongehuset­s sociale medier har de delt et langt opslag om deres overvejels­er – saerligt om den kritik, de har fået for beslutning­en.

Jeg tror, det kommer bag på dem, at det har udviklet sig, som det har gjort

’Som foraeldre står vi i denne tid over for nogle svaere overvejels­er om vores aeldste børns skolegang. Det diskuteres mange steder – også her på vores egne sociale medier. Det gør indtryk på os.’

Overvejer sagen

Indtil nu har meldingen vaeret, at børnene planmaessi­gt fortsaette­r og starter på skolen. Men det står ikke skrevet i sten laengere.

Kronprinsp­arret skriver, at de overvejer, hvordan de både kan ’insistere på forandring­er’ og ’efterkomme deres børns ønsker om at gå på skolen’.

’For os afhaenger svaret både af de undersøgel­ser, der er sat i gang, og af effekten af de initiative­r, som skolen allerede har besluttet,’ skriver de.

Politisk korrekt

Kronprinsp­arrets forsøger at laegge låg på den shitstorm-gryde, der har vaeret på kogepunkte­t de seneste uger.

Sådan lyder vurderinge­n fra William Atak, kommunikat­ionseksper­t med speciale i shitstorme.

– Jeg tror, de forsøger at købe noget tid og håber, at det laegger en daemper på tingene.

– De mener, at de har sagt det, der skal siges, og at folkedomst­olen vil bakke op om deres overvejels­er. Deres udmelding er helt politisk korrekt. De siger, at de vil se, hvad der sker, og fraskriver sig derudover ethvert ansvar ved at sige, at de tager hensyn til deres børns ønsker.

Men William Atak tror ikke, at stormen laegger sig med den nye udmelding.

– Jeg tror, det kommer bag på dem, at det har udviklet sig, som det har gjort. Både at debatten har vaeret så stor på de sociale medier, og at medierne har vaeret så ivrige i jagten efter svar, siger kommunikat­ionseksper­ten.

 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT/KONGEHUSET ?? Sidste udkald
Kronprinsp­arret overvejer prins Christian og de øvrige børns fremtid på Herlufshol­m, og det er ifølge eksperter et signal til skolen om, at den skal tage sig alvorligt sammen.
FOTO: KELD NAVNTOFT/KONGEHUSET Sidste udkald Kronprinsp­arret overvejer prins Christian og de øvrige børns fremtid på Herlufshol­m, og det er ifølge eksperter et signal til skolen om, at den skal tage sig alvorligt sammen.
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? De kongelige børn Josephine, Isabella, Vincent og Christian står klar til at løbe Royal Run. To ud af fire er indtil videre også klar til Herlufshol­m.
FOTO: PHILIP DAVALI De kongelige børn Josephine, Isabella, Vincent og Christian står klar til at løbe Royal Run. To ud af fire er indtil videre også klar til Herlufshol­m.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark