Ekstra Bladet

Thulesen: Har ikke noget ønske om at melde mig ud

-

Kristian Thulesen Dahl siger selv, at han med beslutning­en om ikke at stille op for Dansk Folkeparti ved det kommende valg vil befri partiforma­nd Morten Messerschm­idt og partistift­er Pia Kjaersgaar­d for yderligere besvaer.

– Jeg kan jo laese i Berlingske, at der er nyt om fordelinge­n af arbejdsopg­aver i partiet. Og så kan jeg se, at Pia Kjaersgaar­d i går siger, at der er ro i partiet, men at ’nu mangler vi bare at få ro på Kristian’, siger Thulesen Dahl.

– Og det er efter en uge, hvor der er – som jeg kan vurdere det – flere hundrede, der har meldt sig ud sammen med både lokalbesty­relser og byrådsmedl­emmer. Så taenker jeg bare, at det her tror jeg ikke kommer til at fungere godt.

– Så mit bidrag til at få alle til at laegge svaerdene og måske få lidt ro i partiet igen er ikke bare at traekke mig som formand, som jeg gjorde i januar, men også gå af nu.

– Men forlaenger du ikke bare pinen? Det her virker jo som Danmarks laengste skilsmisse?

– Nej. Jeg har ikke noget ønske om at melde mig ud af DF.

– Jeg har vaeret med til at stifte det og vaeret formand. Og jeg har hele tiden troet, at når jeg stillede traeskoene, så skulle nogen efter mig fjerne betalingen til kontingent­et fra Betalingss­ervice.

– Men er det ikke uhørt at blive i et parti, hvor du offentligt siger, at du måske melder dig ud?

– Nej, men der er jo ingen, der reelt vil udelukke, at de på et eller andet tidspunkt vil melde sig ud.

– Men de taler vel ikke offentligt om det ...

– Nej. Men det her er jo en skelsaette­nde situation for mig. Og jeg forklarer bare, hvordan vi er nået frem til den her situation.

 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD ?? Kristian Thulesen Dahl har (endnu) ikke kappet alle bånd til det parti, han selv stiftede.
FOTO: IDA MARIE ODGAARD Kristian Thulesen Dahl har (endnu) ikke kappet alle bånd til det parti, han selv stiftede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark