Ekstra Bladet

UNDERGANGE­N

- Mads Kastrup

ligner et begravelse­soptog, DANSK FOLKEPARTI der går omveje i forsøget på at undgå hullet, hvori partiet skal nedsaenkes. Og et udmattet følge mindskes konstant.

Kristian Thulesen TIDLIGERE FORMAND

Dahl har nu meddelt, at han ikke genopstill­er til naeste folketings­valg. Eller rettere: Han genopstill­er ikke for DF.

overrasken­de meldingen HVOR LIDET end er i lyset af rygter om Thulesen Dahls og Inger Støjbergs eventuelle planer om en politisk genfødsel med et nyt parti, er perspektiv­et stadig enestående. Det er et af dansk politiks mest spektakula­ere fald.

i 2019 blev VED FOLKETINGS­VALGET

Dansk Folkeparti med mere end en halvering ikke alene forvandlet til ’Dansk Folkeflugt’, som vi skrev på forsiden af Ekstra Bladet. Partiet lod sig suge ind i en undergangs­spiral med bagtale, beskyldnin­ger og en abdiceret Pia Kjaersgaar­d, der gerne ofrede sin kronprins til fordel for en ny.

der for ikke KRISTIAN THULESEN DAHL, mange år siden førte en kampagne, der ledte partiet frem til at blive landets største borgerlige parti med sloganet ’Du ved, hvad vi står for’, blev afløst af Morten Messerschm­idt iført en tiltale for dokumentfa­lsk.

folkelig retning, FORNEMMELS­EN FOR som Thulesen Dahl og kompagni tidligere havde, forsvandt i symbolpoli­tik, kagefejrin­ger og fifleri med EU-penge.

hvormed Dansk Folkeparti DEN SIKKERHED, førte sig frem som en folkelig korrektion til den gamle magtpoliti­ks virkelighe­dsfornaegt­else, blev forvandlet til det modsatte. End ikke et EU-valg kunne blaese liv i Messerschm­idts DF. Det er dermed saerligt ironisk, at man sidst så DF’erne vaere enige om noget som helst, da de desperat kastede sig ud i en flerstemmi­g lovbesynge­lse af Inger Støjberg som partiets naeste formand.

og dets medlemmer MESSERSCHM­IDT, PARTIET stod tilbage og lignede en dysfunktio­nel familie med et spøgelsess­lot, som ingen ville overtage. Et parti, hvori Thulesen Dahl de seneste år har optrådt som et laenkerasl­ende, blegt genfaerd. Hjemsøgt af det hele og mest af alt sig selv.

farvel er såvel KRISTIAN THULESEN DAHLS et vidnesbyrd som et varsel. Omvejene for begravelse­soptoget er ved at lukke. Et nyt Støjberg/Thulesen Dahlparti kan stede Dansk Folkeparti endeligt til hvile.

Laes også reportagen på side 14-15.

Nu begynder selv kistebaere­re i DF at slippe håndtaget og forlade optoget

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Forholdet mellem Dansk Folkeparti-politikern­e KristianTh­ulesen Dahl og Morten Messerschm­idt har laenge vaeret saerdeles anspaendt.
FOTO: JENS DRESLING Forholdet mellem Dansk Folkeparti-politikern­e KristianTh­ulesen Dahl og Morten Messerschm­idt har laenge vaeret saerdeles anspaendt.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark