Ekstra Bladet

’HAN REPRAESENT­ERERIKKE DBU’

er en kontrovers­iel mand med bånd til Hells Angels, men det er ikke af større betydning for DBU – her står han side om side med både fodbolddir­ektør Peter Møller og landsholds­chef Christian Nørkjaer

- MAYA STOLTZE WESTANDER maya@eb.dk

De kalder sig De Danske Rødder, og båndene til Hells Angels er ikke til at skjule for manden, der i disse år har overtaget styringen med de danske landsholds­fans på stemningst­ribunen Den Røde Mur.

Men for DBU er der ikke noget at udsaette på den landsholds-capo, der går forrest til fanmarcher og med megafonen i hånden styrer tusindvis af landsholds­fans såvel på gaderne som under landskampe­ne i Parken.

– Vi tager afstand fra hooliganis­me, lovovertra­edelser og rockermilj­øet. Hvis fans er i hooligan-registret, kan de ikke komme til landskampe.

– Men vi kan forstå, at den omtalte person selv har understreg­et, at han ikke er medlem eller aktiv i Hells Angels, lyder det fra kommunikat­ionschef Jakob Høyer, der samtidigt slår fast, at capoen ikke er ansat af eller på anden måde repraesent­erer DBU.

– Omtalte person repraesent­erer ikke DBU, men er med i grupper, der går forrest i fanmarcher og er med til at skabe stemning på Den Røde Mur i Parken, lyder det fra Høyer.

Optrådte med HA-trøje

Forleden kunne Ekstra Bladet berette, at den mand, der leder fanmarchen og med en megafon styrer stemningst­ribunen Den Røde Mur under Danmarks landskampe, så sent som i oktober optrådte på et foto med en Hells Angelssupp­ortertrøje.

Og i sommeren 2021 blev selvsamme capo fra De Danske Rødder fotografer­et sammen med DBU’s fodbolddir­ektør, Peter Møller, og landsholds­chef Christian Nørkjaer.

– Fotoet er fra sommeren 2021, hvor de to fodboldfan­s kom med blomster til landsholde­t efter begivenhed­erne til EM-kampen mellem Danmark og Finland. Vi modtog mange gaver og hilsner og tog imod dem i høflighed, fortaeller Høyer om billedet.

– Burde I have større styring med, hvem der på gaden går forrest og fører landsholds­fansene frem?

– Fanmarchen er arrangeret af fans, og de skal selvfølgel­ig overholde regler og lovgivning, fortaeller Høyer, der samtidigt forklarer, at DBU har løbende dialog med fans og fangrupper­inger, herunder capoen.

– Har I overvejet selv at udpege en capo?

– Vi har siden efteråret 2018 arbejdet fokuseret med at skabe bedre stemning til landskampe i Parken. I det arbejde samarbejde­r vi med mange forskellig­e grupper og har haft flere capo-løsninger.

– Har I fået klager over De Danske Rødder?

– Generelt viser vores undersøgel­ser stor tilfredshe­d og tryghed på stadion, også på fantribune­n, Den Røde Mur.

– Der er også negative svar og ønsker om aendringer, så det indgår i vores evaluering. Vi kan hele tiden blive bedre, og vi lytter til alle input – positive og negative, fortaeller Høyer.

Den omtalte person har selv understreg­et, at han ikke er medlem eller aktiv i Hells Angels

 ?? FOTO: REUTERS/TOLGA BOZOGLU ?? I forreste raekke
Landsholds­anfører Simon Kjaer smed sin trøje ud til en af De Danske Rødder i Baku under EM-slutrunden sidste år.
FOTO: REUTERS/TOLGA BOZOGLU I forreste raekke Landsholds­anfører Simon Kjaer smed sin trøje ud til en af De Danske Rødder i Baku under EM-slutrunden sidste år.
 ?? PRIVATFOTO ?? ’De Danske Rødder’ – til venstre capoen – sammen med Peter Møller og Christian Nørkjaer.
PRIVATFOTO ’De Danske Rødder’ – til venstre capoen – sammen med Peter Møller og Christian Nørkjaer.
 ?? FOTO: ROBERT HENDEL/RITZAU SCANPIX ?? Fanmarchen under EM-slutrunden sidste år med De Danske Rødder i front. Manden med HA-tilknytnin­g holdt megafonen.
FOTO: ROBERT HENDEL/RITZAU SCANPIX Fanmarchen under EM-slutrunden sidste år med De Danske Rødder i front. Manden med HA-tilknytnin­g holdt megafonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark