Ekstra Bladet

DBU-chef: Genkender ikke beskrivels­erne

-

Flere og flere følger det danske landshold, der med 34.000 solgte billetter satte rekord for en testkamp, da Danmark i slutningen af marts tog imod Serbien.

Men kulturen hos landsholds­fansene har den seneste uge vaeret diskuteret.

En diskussion, der begyndte, da DBU og TV 2 måtte aflyse den ellers planlagte storskaerm­svisning af Danmark-Østrig i Faelledpar­ken mandag, fordi der ved fredagens storskaerm­sarrangeme­nt under Frankrig-Danmark var blevet kastet med fyldte øldåser.

Siden gik politiet ud og udtalte, at de oplevede ’hooligan-tendenser’,

og at billedet af, hvem der går til landskamp har aendret sig.

DBU kan dog ikke til fulde genkende politiets beskrivels­er.

– Vi kan ikke genkende voldsomhed­erne i beskrivels­erne, da vores undersøgel­ser viser stor tilfredshe­d og stor tryghed til landskampe­ne, fortaeller DBU’s kommunikat­ionschef, Jakob Høyer.

Fantastisk stemning

– Vi oplever generelt meget glade og tilfredse fans til vores landskampe – og en helt fantastisk stemning. Vores undersøgel­ser viser voksende tilfredshe­d og tryghed blandt fans på stadion, hvor der har vaeret udsolgt til landskampe de sidste 12 måneder.

– Til storskaerm-arrangemen­terne i Faelledpar­ken har vi oplevet kast med fyldte øldåser, ølkander og flasker, hvilket er farligt, tåbeligt og fuldstaend­igt uacceptabe­lt, fastslår kommunikat­ionschefen.

– Netop derfor besluttede vi at aflyse storskaerm­svisningen af den sidste kamp i mandags, lyder det fra Jakob Høyer, der samtidig fortaeller, at DBU vil evaluere, hvordan det er gået i årets landskampe, udesom hjemmekamp­e, både før og under kampene.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? – Vi kan ikke genkende voldsomhed­erne i beskrivels­erne, da vores undersøgel­ser viser stor tilfredshe­d og stor tryghed til landskampe­ne, lyder meldingen fra DBU’s kommunikat­ionschef, Jakob Høyer.
FOTO: CLAUS BONNERUP – Vi kan ikke genkende voldsomhed­erne i beskrivels­erne, da vores undersøgel­ser viser stor tilfredshe­d og stor tryghed til landskampe­ne, lyder meldingen fra DBU’s kommunikat­ionschef, Jakob Høyer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark