Ekstra Bladet

HAN KAN SLET IKKE FÅ ARMENE NED

Niklas Landin er verdens bedste håndboldsp­iller – og selvfølgel­ig at finde på Champions Leagues All Star-hold

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Han er verdens bedste.

Ikke bare i målet, men over hele banen.

Det var han i 2019, og det var han igen i 2021.

Niklas Landin blev for få måneder siden kåret til IHF Player of the World for anden gang i traek. Mens andre målvogtere som Thierry Omeyer, Slawomir Szmal, Arpad Sterbik og Henning Fritz også har opnået haederen, og mens landsmande­n Mikkel Hansen har prøvet det hele tre gange, er Landin den første mandlige spiller, der er blevet kåret to gange i traek.

Og nu kan klepperten fra Kiel også prale af at vaere kommet på Champions Leagues All Star-hold – for tredje gang i traek.

Det meddelte det europaeisk­e håndboldfo­rbund, EHF, i går.

Mens Landin, der i foråret også blev kåret til årets spiller i Kiel for tredje år i traek, har vaeret enestående ved en lang raekke slutrunder for Danmark og i et utal af ligakampe for først Rhein Neckar-Löwen og de seneste syv år THW Kiel, har denne saesons Champions League måske ikke vaeret hans ypperste.

Blandt andet fordi han delte pladsen med Dario Quenstedt, og fordi Kiel i ikke faerre end otte af de 14 gruppekamp­e lukkede 30 eller flere mål ind.

Landin lå med en redningspr­ocent på 30 eller mere i seks af kampene – og lige under de 30 i yderligere to. Flot på det niveau, når modstander­ne blandt andet var Aalborg, Montpellie­r og Pick Szeged.

Mens så godt som hele håndbold-Europa for laengst er gået på sommerferi­e, står Landin og Kiel på taersklen til Final 4 i Köln, hvor de lørdag spiller semifinale mod FC Barcelona.

Med sig har han blandt andet svenske Hampus Wanne, der også optraeder på All Star-holdet.

De kommer til at stå over for stjerner som Dika Mem og Aleix Gómez, der også optraeder på saesonens hold.

 ?? FOTO: SASCHA KLAHN ?? Spraellema­nd
Fejringen af Niklas Landin vil tilsynelad­ende ingen ende tage – nu er den danske keeper udtaget til årets hold i Champions League.
FOTO: SASCHA KLAHN Spraellema­nd Fejringen af Niklas Landin vil tilsynelad­ende ingen ende tage – nu er den danske keeper udtaget til årets hold i Champions League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark