Ekstra Bladet

LØVENKRAND­S ER FORTID

Den tidligere landsholds­stjerne er faerdig som cheftraene­r på Amager efter blot en enkelt saesons ansaettels­e

- MADS GLENN WEHLAST THOMAS N. ANDERSEN mgw@eb.dk; tna@eb.dk

Det har vaeret et kaotisk år i Fremad Amager, hvor klubben med den ikoniske Sundby Idraetspar­k som hjemmebane har balanceret på kanten af et kollaps.

Lønnen udeblev til spillerne, og konkursen og dermed en klokkeklar nedrykning truede i horisonten.

Men klubben blev reddet fra nedrykning, og en lokal ejerkreds bag energisels­kabet Velkommen A/S reddede klubben fra konkurs i foråret.

Nu kan Fremad Amager begynde at se frem mod en ny saeson. Og det kommer til at ske med en ny cheftraene­r i spidsen for projektet.

Nyt kapitel for klubben

Ekstra Bladet erfarede allerede i går morges, at Peter Løvenkrand­s er faerdig som cheftraene­r i Fremad Amager efter blot én saeson i chefstolen. Og et par timer senere blev nyheden bekraeftet på klubbens hjemmeside.

– Efter grundig overvejels­e og snak med min familie og klubben har vi besluttet at stoppe samarbejde­t og give stafetten videre til en anden cheftraene­r, der skal lede klubben i naeste saeson og ind i et nyt kapitel, siger Peter Løvenkrand­s til hjemmeside­n.

Klubbens sportschef, Jacob ’Gaxe’ Gregersen, understreg­er, at det er en faelles beslutning.

– Peter har kaempet bedst muligt under svaere omstaendig­heder i dele af saesonen, og det vigtige udgangspun­kt var at overleve i Nordicbet Ligaen.

– Efter samtalerne omkring fremtiden er vi blevet enige om ophør af samarbejde­t, der undervejs i hans periode som cheftraene­r har kostet mange kraefter både på og uden for banen, siger Jacob ’Gaxe’ Gregersen til klubbens hjemmeside.

Kollega med Gerrard

42-årige Løvenkrand­s, der nåede 22 landskampe, kom til Fremad Amager fra et job som cheftraene­r for Glasgow Rangers’ B-mandskab. Her arbejdede han i nogle år taet sammen med Liverpool-legenden Steven Gerrard, der siden er blevet cheftraene­r i Premier League-klubben Aston Villa.

Nu blev det kun til én saeson på Amager, selvom det lød som et lykkeligt aegteskab, da aftalen blev indgået sidste sommer.

Her talte parterne om det helt rigtige match, fordi Peter Løvenkrand­s kom med stor erfaring fra udlandet.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Game over
Peter Løvenkrand­s spillede sine 22 A-landskampe over en otte år lang periode. Så laenge holdt han ikke som cheftraene­r i Fremad Amager.
FOTO: LARS POULSEN Game over Peter Løvenkrand­s spillede sine 22 A-landskampe over en otte år lang periode. Så laenge holdt han ikke som cheftraene­r i Fremad Amager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark