Ekstra Bladet

ULYKKERNE RASLEDE NED OM ØRERNE PÅ MIG

S-politikere­n Mette Gjerskov er tilbage på Christians­borg oven på otte måneders fravaer med voldsomme smerter

- MARIE LADE

Da Mette Gjerskov (S) i efteråret meldte sig syg, havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestille­t sig, at det ville vare så laenge og udvikle sig i så alvorlig retning, at hun på et tidspunkt var i livsfare.

□fter otte måneders fravaer er hun netop vendt tilbage til sit politiske arbejde, bl.a. som ordfører for miljø og opfyldelse af verdensmål.

– Jeg har godt nok vaeret tjekket ud, men nu skal der fuld blaes på, siger hun efter et år, hvor ulykkerne raslede ned om ørerne på hende.

– Det har mildt sagt ikke vaeret mit heldige år, siger den 55-årige tidligere minister.

Hun har i mange år vaeret en af de over en million danskere, der lider af kroniske smerter.

– Men de var ikke vaerre, end jeg kunne leve med dem. Jeg er typen, der bare fortsaette­r, selv om det gør ondt.

❘nden hun blev syg, anskaffede hun sig hunden Charlie, som også elsker at udforske naturens vidundere på lange ture i skoven hver dag.

– Det har betydet, at jeg de seneste tre år har tabt 25 procent af min kropsvaegt og er kommet i rigtig god form, siger hun.

– Jeg tror, det var det, der blev min redning.

Gik på braekket fod

□fter corona-nedlukning­en begyndte hendes krop at gøre mere ondt end vanligt.

– Normalt fiser jeg rundt på gange og trapper på Christians­borg, men da jeg havde siddet i månedsvis og arbejdet hjemme ved mit spisebord med computer og iPad stablet op med bøger, begyndte det at gøre mere ondt, og det var svaerere at gå mine daglige 10.000 skridt.

□t laegebesøg afslørede, at da havde hun gået i to måneder på en braekket fod.

Så er det nu!

Det var laegen, der klappede haelene i og fik hende til at gå på sygeorlov.

– Hun sagde: ’Så er det NU, Mette! Jeg har kendt dig i over 20 år, og jeg ved, du ikke klynker, hvis den ikke er helt gal. Du er altså nødt til at tage det her alvorligt.

Du er nødt til at sygemelde dig, så du kan blive udredt.

– Jeg gik i månedsvis til reumatolog, fysioterap­eut, kiroprakto­r, neurolog, skanninger og undersøgel­ser på kryds og tvaers – alt muligt.

❘ndtil hun blev ramt lige i maven fra helt uventet kant.

Jeg har de seneste tre år tabt 25 procent af min kropsvaegt og er kommet i rigtig god form

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? - Ulykkerne raslede ned om ørerne på mig. Det har mildt sagt ikke vaeret mit heldige år, siger Mette Gjerskov (S), der nu har genoptaget sit arbejde, bl.a som ordfører for miljø og verdensmål.
FOTO: LINDA JOHANSEN - Ulykkerne raslede ned om ørerne på mig. Det har mildt sagt ikke vaeret mit heldige år, siger Mette Gjerskov (S), der nu har genoptaget sit arbejde, bl.a som ordfører for miljø og verdensmål.
 ?? ??
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Inden Mette Gjerskov blev syg, anskaffede hun hunden Charlie, som også elsker at udforske naturens vidundere på lange ture i skoven hver dag.
FOTO: LINDA JOHANSEN Inden Mette Gjerskov blev syg, anskaffede hun hunden Charlie, som også elsker at udforske naturens vidundere på lange ture i skoven hver dag.
 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Mette Gjerskov fra en 1. maj-sammenkoms­t, før hun blev alvorligt syg.
FOTO: FINN FRANDSEN Mette Gjerskov fra en 1. maj-sammenkoms­t, før hun blev alvorligt syg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark