Ekstra Bladet

Støjberg: De har presset ham ud

-

Thulesen Dahl er ren. Det hele er Dansk Folkeparti­s skyld.

Sådan lyder budskabet fra Inger Støjberg, efter at Kristian Thulesen Dahl har bekendtgjo­rt, at han ikke stiller op til naeste folketings­valg – i hvert fald ikke for Dansk Folkeparti.

Ifølge det forhenvaer­ende folketings­medlem er DFstiftere­n ’blevet presset ud’ af sit parti.

– Hvordan ser du konkret det?

– Det er ikke nogen hemmelighe­d, at det ikke har vaeret saerlig nemt at vaere Kristian Thulesen Dahl i Dansk Folkeparti i et stykke tid. Det er også det, han har sagt – også offentligt.

– Men jeg skal ikke stå og vurdere, hvordan Kristian Thulesen Dahl og DF har det. Jeg fokuserer på, hvordan min fremtid skal se ud.

– Men han har jo ikke meldt sig ud af partiet endnu. Synes du, at han snart skulle gøre det, han har taenkt sig at gøre – eller stå af potten?

– Jamen, jeg har ikke nogen råd i den retning.

– Har I privat snakket om hans beslutning?

– Ja, det har vi. Vi er gode venner. Det har vi vaeret i mange år. Så det er netop sådan noget, man taler om.

Kristian Thulesen Dahl har i løbet af de seneste måneder taget mere og mere tilløb til det, der kunne ligne et partiskift­e, og han har konsekvent ikke villet afvise, at det kunne vaere til et projekt ledet af Inger Støjberg.

Har ingen deadline

Støjberg selv vil dog fortsat ikke fortaelle, om hun – som mange forventer – snart stifter et parti. Alligevel er der en dato, som mange på Christians­borg fokuserer på i disse dage.

– 21. juni er det et halvt år siden, at jeg blev smidt ud af Folketinge­t. Det er deadline for valgnaevne­t. Men jeg har ikke som sådan en deadline, fastslog hun på Folkemødet.

 ?? ??
 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD ?? Den tidligere Venstre-kvinde Inger Støjberg vil fortsat ikke fortaelle, om hun vil stifte et nyt parti.
FOTO: IDA MARIE ODGAARD Den tidligere Venstre-kvinde Inger Støjberg vil fortsat ikke fortaelle, om hun vil stifte et nyt parti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark