Ekstra Bladet

SÅDAN BLIVER DIN NAESTE IPHONE

Din iPhone bliver anderledes til efteråret, når Apple frigiver den naeste store opdatering. Inden da kommer der nye computere med kraftigere ydelse og laengere batteritid

- JOHN G. PEDERSEN

Apple har netop praesenter­et nogle af planerne for, hvordan de vil aendre en raekke funktioner i iPhone.

A□ndringerne traeder i kraft til efteråret, når opdatering­en iOS 16 er klar til iPhone-ejerne.

Din iPhone aendres ikke radikalt, men nogle ting vil se anderledes ud og skal betjenes på en anden måde. Mange vil opleve dette som et frisk pust. Andre vil finde det møgirriter­ende.

Du kan godt undlade at installere iOS 16, men på et eller andet tidspunkt vil du opleve, at en given app eller funktion ikke fungerer

Uanset hvor traels du måtte synes, det er, at ikke alting er som det plejer, så skal du ikke forvente, at Apple aendrer planer. Du kan godt undlade at installere iOS 16, men på et eller andet tidspunkt vil du opleve, at en given app eller funktion ikke fungerer. ❘OS 16 er så at sige en tvungen aendring.

En tiltraengt oprydning

❘ løbet af en dag modtages en uhyggelig maengde notifikati­oner fra de mange apps, der er installere­t på telefonen. Nogle mere nødvendige end andre. Heldigvis kan man via ❘ndstilling­er -> Notifikati­oner deaktivere dem, man ikke ønsker.

Selvom du reducerer antallet af notifikati­oner, vil du stadig få mange. Apple forsøger at gøre informatio­nsmaengden mere overskueli­g, hvilket sker ved at vise notifikati­oner på en ny måde: Fremover vil notifikati­oner vises, så de ruller op nedefra og ikke ned fra toppen. Jeg håber, at det hjaelper på overblikke­t.

Det er ikke kun iPhone, der får ny software. Der kommer også en tilsvarend­e opdatering til iPad og Mac-computere.

iPhone 14 på vej

Apple har endnu ikke fortalt noget om de kommende iPhone 14-modeller, men en ny iOS-version plejer at laegge op til, at der kommer ny hardware. Jeg også helt sikker på, at det vil ske denne gang.

Lige nu stritter rygterne om iPhone 14 i alle retninger, men vi skal nok ikke forvente den store revolution. □kstra Bladet holder naturligvi­s skarpt øje med udviklinge­n.

Mange vil opleve dette som et frisk pust. Andre vil finde det møgirriter­ende

Det, vi til gengaeld ved, er, at der i naeste måned kommer to nye computere – en MacBook Air og en MacBook Pro. Begge med 13-tommer skaerme. Sammen med de nye Mac-computere benytter Apple også lejlighede­n til at opjustere prisen.

 ?? ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Din iPhone aendres ikke radikalt, men nogle ting vil se anderledes ud og skal betjenes på en anden måde.
FOTO: RITZAU SCANPIX Din iPhone aendres ikke radikalt, men nogle ting vil se anderledes ud og skal betjenes på en anden måde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark