Ekstra Bladet

VISTE SIG FREM

Bandidos mindes offer for Den Store Nordiske Rockerkrig og andre draebte og afdøde rockerbrød­re i en tid, hvor samarbejde­t mellem dem og Hells Angels er brudt, og Bandidos’ medlemstal er eksplodere­t

- CECILIE ERLAND cev@eb.dk

I går var anden gang i juni, hvor Bandidos-rockere kørte på motorcykel i samlet flok for at mindes draebte og afdøde rockerbrød­re.

Første gang var for to uger siden, hvor rockere i dusinvis kørte kortegekør­sel gennem Liseleje for at mindes Bjørn Gudmandsen, som blev draebt under Den Store Nordiske Rockerkrig, mens Bandidos i går kørte rundt til en raekke forskellig­e kirker på Sjaelland, hvor tidligere Bandidos-rockere er begravet.

Det fortaeller kilder med indsigt i miljøet, og det bekraeftes af billeder af rockere fra Bandidos, der er samlet foran Tårnby kirke på Amager i går eftermidda­g.

Masser af politi

Her ser man hobevis af rockere i Bandidos-veste, men også repraesent­anter fra støtteklub­berne Cobra MC og Bifrost MC.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r startede flokken i Vordingbor­g, inden der i går aftes skulle holdes fest for et Bandidos medlem i rockernes klubhus i Hillerød.

Nordsjaell­ands Politis vagtchef bekraefter over for Ekstra Bladet, at de er opmaerksom­me på festen og derfor var talstaerkt til stede ved klubhuset fra om eftermidda­gen.

En af de rockere, der kunne ses ved Tårnby kirke på Amager, var den tidligere Hells Angels-rockervete­ran Jørgen ’Fehår’ Rinke. Han var iklaedt sin nye vest med det gul-røde logo – i selskab med sine nye brødre – efter, at han skiftede fra de tidligere rivaler i Hells Angels i slutningen af februar.

’Fehår’ løsladt

Jørgen ’Fehår’ Rinke blev ellers i 2013 løsladt fra en livstidsdo­m, han fik for sin andel i det første mord på dansk jord under Den Store Nordiske Rockerkrig, da Bandidos-rockeren Uffe Larsen blev skudt i lufthavnen 1996.

Mordet antaendte krigen, der igennem halvandet år kostede flere menneskeli­v, indtil parterne sluttede fred og etablerede en samarbejds­aftale i september 1997.

Bandidos-rockeren Bjørn Gudmandsen, der blev mindet tidligere i juni, var den sidste, som blev draebt, inden konflikten blev lagt ned.

Aftale revet over

Samarbejds­aftalen mellem klubberne betød blandt andet, at man ikke optog hinandens frafaldne medlemmer, men som Ekstra Bladet beskrev i oktober sidste år, blev den 25-årige nedskrevne samarbejds­aftale revet over af Hells Angels, der herefter optog flere Bandidos-rockere.

Få måneder senere blev Jørgen ’Fehår’ Rinke suspendere­t af Hells Angels sammen med tre andre rockerbrød­re, og kort tid efter blev de allesammen praesenter­et som medlemmer af Bandidos.

 ?? FOTO: KASPER LØJTVED/BYRD ?? Mindes rockerbrød­re
Bandidos-rockere var i går samlet foran Tårnby kirke for at mindes draebte og afdøde rockerbrød­re.
FOTO: KASPER LØJTVED/BYRD Mindes rockerbrød­re Bandidos-rockere var i går samlet foran Tårnby kirke for at mindes draebte og afdøde rockerbrød­re.
 ?? FOTO: BYRD/KASPER LØJTVED ?? Dusinvis af motorcykle­r kørte i kortege rundt til forskellig­e gravpladse­r for at aere afdøde medlemmer af klubben.
FOTO: BYRD/KASPER LØJTVED Dusinvis af motorcykle­r kørte i kortege rundt til forskellig­e gravpladse­r for at aere afdøde medlemmer af klubben.
 ?? FOTO: KASPER LØJTVED/BYRD ?? Den tidligere Hells Angels-rocker og nyslåede Bandidos-medlem Jørgen ’Fehår’ Rinke (tv.) var en af dusinvis af Bandidos-rockere, der var samlet på Amager.
FOTO: KASPER LØJTVED/BYRD Den tidligere Hells Angels-rocker og nyslåede Bandidos-medlem Jørgen ’Fehår’ Rinke (tv.) var en af dusinvis af Bandidos-rockere, der var samlet på Amager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark