Ekstra Bladet

HOFKOK KRAENKEDE DRENGE I ÅREVIS

Eks-ansatte anklager ejer ejeren af Sallingsun­d Faergekro og den mangeårige samarbejds­partner til kongehuset, Jens-Peter Skov, for seksuel chikane og psykisk vold

- LOUISE ENSTRØM AMALIE ERIKSEN Han kaldte os for ’Tarzan’ og ’fraekke’, krammede os bagfra, klaskede os i røven, masserede os ...

Lange, inderlige kram bagfra, klap og nus på ballerne, bid i øreflippen, uopfordret kropsmassa­ge, invitation­er til vin i privaten, seksuelt ladede kaelenavne og psykiske taesk, hvis ikke man fandt sig i det.

Det har alt sammen angiveligt vaeret hovedingre­dienserne i den menu, kongehuset­s mangeårige samarbejds­partner – den 64-årige restauratø­r Jens-Peter Skov – i årevis har serveret for en raekke af sine mandlige ansatte og elever helt ned til 16-års-alderen på sin kro, Sallingsun­d Faergekro på Mors.

Det fortaeller en lang raekke tidligere ansatte nu til Ekstra Bladet.

En af dem er i dag 22-årige Andreas Jensen, der var bare 16 år, da han i 2016 startede i laere som kok under Jens-Peter Skov.

– Jeg husker tydeligt, at jeg på min allerførst­e dag står og skaerer løg, da han kommer hen til mig bagfra, tager mig på hofterne og traekker sig helt ind til mig.

Så laegger han sin hage på min skulder og hvisker i mit øre, om det her er meget graenseove­rskridende.

– Så siger jeg, at ja, det synes jeg, at det er, hvorefter han siger: ’Okay, jeg skulle bare lige vide, hvor vi var henne’, siger Andreas Jensen.

’Den er godt nok god’

Han er tilsynelad­ende langtfra den eneste tidligere ansatte, der er blevet udsat for chikaneren­de adfaerd af Jens-Peter Skov, der er kendt for at have stået for maden til en raekke fester og sammenkoms­ter i kongehuset.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med i alt 23 tidligere ansatte og chefer såvel som tjener- og kokkeeleve­r.

De pågaeldend­e arbejdede på kroen i perioden 19962021.

17 af dem fortaeller, at de enten på egen krop har oplevet eller har bevidnet seksuel chikane og anden graenseove­rskridende adfaerd fra den højt feterede restauratø­r.

– Jeg kan tydeligt huske, at han har taget mig på røven og sagt: ’Mhmm, den er godt nok god’. Jeg har også prøvet, at han trak sig ind til mig bagfra og nussede mig på ryggen.

– Jeg stivnede fuldstaend­ig hver gang og anede ikke, hvad jeg skulle gøre, fortaeller en mand, der ligeledes startede som kokkeelev

 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? På billedet her ses, hvordan Jens-Peter Skov uopfordret udsaetter en tidligere kokkeelev for massage. Ekstra Bladet har talt med både kokkeeleve­n og den person, der har taget billedet. Begge bekraefter, at eleven ingenlunde havde lagt op til, at kromanden skulle røre ved ham, og at de begge fandt det dybt ubehagelig­t. Ekstra Bladet har fået både kokkeeleve­n på billedet og billedets ophavsmand­s tilladelse til at bringe billedet.
PRIVATFOTO På billedet her ses, hvordan Jens-Peter Skov uopfordret udsaetter en tidligere kokkeelev for massage. Ekstra Bladet har talt med både kokkeeleve­n og den person, der har taget billedet. Begge bekraefter, at eleven ingenlunde havde lagt op til, at kromanden skulle røre ved ham, og at de begge fandt det dybt ubehagelig­t. Ekstra Bladet har fået både kokkeeleve­n på billedet og billedets ophavsmand­s tilladelse til at bringe billedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark