Ekstra Bladet

’DET HAR JO VAERET DEM, DER HAR LAGT OP TIL MANGE AF DE HER TING’

HUSKER IKKE ... MEN BENAEGTER HELLER IKKE: Restauratø­r Jens-Peter Skov beklager, hvis nogen føler sig kraenket, men peger også på, at det er ’gået meget op i pik og patter’

- LOUISE ENSTRØM lve@eb.dk

Ekstra Bladet har interviewe­t Jens-Peter Skov, der dog ikke ønskede, at interviewe­t blev filmet.

Han husker ikke de konkrete episoder, som Ekstra Bladet har forelagt ham, men han benaegter dem heller ikke. Han tilskriver det i høj grad en generel kultur på kroen.

– Tonen har altid vaeret sådan, og nogle af dem, der har udtalt sig, har da vaeret blandt de vaerste, hvad angår seksuelle kraenkelse­r. Det er gået meget op i pik og patter. Jeg er sammen med dem hele tiden, og det har jo vaeret dem, der har lagt op til mange af de her ting.

– Der er en tone i et hus som vores, men ikke sådan, at det er ubehagelig­t, og jeg beklager da dybt, hvis nogen mener, at det har det vaeret, siger Jens-Peter Skov, der samtidig mener, at de tidligere medarbejde­re bør påtage sig en del af ansvaret.

Ekstra Bladet har forelagt de pågaeldend­e tidligere ansatte Jens-Peter Skovs udtalelser. De kan ikke genkende restauratø­rens udsagn.

– Men i den her slags sager er én ting jo, hvordan tonen imellem de ansatte og eleverne kan vaere, noget andet er jo, hvordan du opfører dig, for du er chef, du er laeremeste­r og …

– Helt enig, men jeg er også en del af produktion­en. Jeg er sådan en, der er her hele tiden, og derfor ser man mig måske ikke i den rolle, og jeg ser heller ikke mig selv i den rolle, for vi arbejder som et team.

– Men det gør de jo. De ser dig som chef. De ser dig som indehaver af Sallingsun­d Faergekro og som leverandør til kongehuset og som en, der kan åbne døre for dem, og som en, der kan lukke døre for dem. 17 af de 23 tidligere ansatte, vi har fået fat i, siger, at de har oplevet dig befamle, kysse og massere ansatte og elever. Hvad taenker du selv om det?

– Jamen, jeg taenker vel, at der er faktisk mange, der har ondt i ryggen, og så får de noget massage, fordi det kan jeg. Så kan vi diskutere, om man skal gøre det, men når de har stået og ømmet sig over et eller andet, jamen, så har jeg masseret dem på ryggen.

– Klask, ja, hvis vi er midt i en eller anden sjov ting og har gjort noget, kan det godt vaere, at vi allesammen klasker ud efter hinanden, men det er jo ikke sådan bevidst.

Der er faktisk mange, der har ondt i ryggen, og så får de noget massage, fordi det kan jeg

 ?? FOTO: TV MIDTVEST ?? Chefen
Jens-Peter Skov har ejet Sallingsun­d Faergekro i 32 år og har siden 1995 stået for maden til en raekke af kongehuset­s fester.
FOTO: TV MIDTVEST Chefen Jens-Peter Skov har ejet Sallingsun­d Faergekro i 32 år og har siden 1995 stået for maden til en raekke af kongehuset­s fester.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Udadtil fremstår den mere end 80 år gamle Sallingsun­d Faergekro som en af Danmarks mest idylliske afkroge.
FOTO: ERNST VAN NORDE Udadtil fremstår den mere end 80 år gamle Sallingsun­d Faergekro som en af Danmarks mest idylliske afkroge.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark