Ekstra Bladet

Enestående: Stort på Copenhell

- THOMAS TREO tom@eb.dk

COPENHELL 2022 ★★★★☆☆

DET ER LAENGE siden, Copenhell forvandled­e sig fra en småsekteri­sk sammenkoms­t til et regulaert folkemøde for metalfans. Men efter pandemien rykkede begivenhed­en op i svaervaegt­sklassen i år med mastodonte­n Metallica på plakaten.

FORVENTNIN­GERNE var dog endnu større end oplevelsen, da Lars Ulrichs megaband indtog hovedscene­n. Det var ikke vildt nok. Alligevel braekkede Pernille Rosendahl foden – men først på vej hjem.

DER ER HELDIGVIS naesten ingen kendte på Copenhell. Til gengaeld virker det, som om alle 35.000 kender hinanden. Det er et ganske enestående broderskab. Og søsterskab med efterhånde­n naesten 35 procent kvinder. Det pynter.

FESTIVALEN TOG onsdagen i brug og varer nu fire dage. Spørgsmåle­t er, om der findes kvalitetsn­avne nok til fire scener i fire dage. Svaret er nej. Men kunne heavyhoved­erne drikke sig gennem hegnet fire dage? Svaret er ja.

GAZA GRILL solgte laekre shawarmaer. Man savnede imidlertid lidt mere kød og krydderi på musikprogr­ammet, og Myrkur var som at servere salat til frådende zombier.

BLOOD INCANTATIO­N spillede dødsmetal, der flåede ens indvolde ud. På den fede måde. D-A-D gik lige i hjertet med en i perioder rørende ønskekonce­rt.

JUDAS PRIEST og Iron Maiden skal der altid vaeret plads til på en metalfesti­val, men hovednavne­ne var generelt støvede som Refshaleøe­ns betonpraer­ie. Der blev råbt med overalt. Genren skriger på nyt blod.

DET VAR METALLICAS 22. koncert i København. Vi har ligesom set dem. Endnu bedre. Forudsigel­igheden lagde en daemper på indlevelse­n ved kaempekonc­erterne. Det var herligt og hyggeligt, men for sjaeldent ramte det der, hvor musik betyder noget og bliver mere end bare god underholdn­ing.

COPENHELL HAR aldrig vaeret større, og det var generelt stort at opleve. Søndag hviler vi ørerne, inden der ses frem mod 2023. 14.-17. juni er allerede i kalenderen.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Pensionsmo­dne Kiss gav Copenhell et dødskys – festivalen lever videre og har det godt.
FOTO: PER LANGE Pensionsmo­dne Kiss gav Copenhell et dødskys – festivalen lever videre og har det godt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark