Ekstra Bladet

Inger-parti kan vaere på trapperne

Allerede på tirsdag kan navnet på Inger Støjbergs parti vaere slået fast

- JAMES KRISTOFFER MILES ULRIK PANDURO jkm@eb.dk; ulrich@eb.dk

Om blot to dage kan danske vaelgere vaere velsignet med endnu et nystartet højrefløjs­parti i den bugnende, politiske buffet.

Allerede på tirsdag, 21. juni, skal Valgnaevne­t nemlig tage stilling til nyansøgte partinavne.

Og herefter vil de godkendte blive lagt op på vaelgererk­laering.dk, hvor vejen mod 20.182 indsamlede vaelgererk­laeringer kan begynde.

Webdomaene sikret

Med to navne, der indtil videre er oprettet med henvisning til Inger Støjberg, er det endnu uvist, hvad det praecise partinavn bliver. Men Danmarksde­mokraterne er indtil videre eneste partinavn af de to – det andet er ’Danske Vaerdier’ – som har oprettet et domaenenav­n ved DK Hostmaster.

Det er svaert at se som andet end opvarmning til et nyt projekt, og der ligger et samarbejde med Inger Støjberg lige foran

Det skete tilmed 6. maj – samme dag, som Inger Støjberg begyndte et nyt radioprogr­am på Radio4.

Hvis Inger Støjberg ønsker at søsaette et nyt parti og samtidig kunne stille op til et eventuelt efterårsva­lg med de fornødne vaelgererk­laeringer i hus, skal hun ansøge om et partinavn inden.

Klappede i

Valgnaevne­ts møde 21. juni, da naevnet først holder møde igen efter sommerferi­en.

Men hovedperso­nen selv klappede i som en Limfjordsø­sters, da hun over de seneste tre dages Folkemøde på Bornholm blev spurgt til navnenes gangbarhed.

– Jeg kommer ikke til at sige noget i dag om noget parti, lød det da Ekstra Bladet spurgte.

Det er også fortsat uvist, om Kristian Thulesen Dahl vil tilslutte sig projektet, omend meget tyder på det.

Thulesen Dahl smed fredag morgen en politisk bombe og meddelte, at han ikke stiller for Dansk Folkeparti til naeste valg.

Opvarmning til Inger

Ekstra Bladets politiske kommentato­r, Henrik Qvortrup, finder det dog staerkt sandsynlig­t, at han er at finde i fold med Støjberg ved naeste valg.

– Det er svaert at se som andet end opvarmning til et nyt projekt, og der ligger et samarbejde med Inger Støjberg lige foran.

Ifølge Qvortrup ville Kristian Thulesen Dahl mane rygterne til jorden, hvis ikke der var noget nyt under opsejling.

– Han kunne sige, han gik ud af politik, så var den lukket der, men det gør han ikke. Han ved godt hvilke signaler han sender og han gør det helt bevidst. Det lugter af, at han bliver i politik, men under Inger Støjbergs faner, lyder det fra Henrik Qvortrup.

Har flirtet før

Det ville ikke vaere første gang, Kristian Thulesen Dahl og den tidligere Venstre-minister har flirtet i dansk politik.

Efter Støjbergs fodlaenkef­est i maj, drog de to afsted på en nej-kampagne i forbindels­e med afstemning­en om bevarelsen af forsvarsfo­rbeholdet.

Det gav hård kritik fra resten af Dansk Folkeparti, der ikke var inviteret med.

– Vi har jo i virkelighe­den kørt et politisk parløb om politiske sager de seneste år, så det er jo ikke nyt. Det er jo mere et spørgsmål om, hvordan det skal udforme sig i den kommende tid, sagde Kristian Thulesen Dahl om sit makkerskab med Inger Støjberg.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? – Jeg kommer ikke til at sige noget i dag om noget parti, lød det da Ekstra Bladet spurgte Inger Støjberg under Folkemødet på Bornholm.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN – Jeg kommer ikke til at sige noget i dag om noget parti, lød det da Ekstra Bladet spurgte Inger Støjberg under Folkemødet på Bornholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark